Zvezdi se smeši 11 miliona evra! Ali to nije jedino zbog čega crveno-beli mogu da se hvale!

04.08.2022

12:34

0

Autor: 24sedam

Pričalo se i o impozantnoj gol razlici na startu sezone

Zvezdi se smeši 11 miliona evra! Ali to nije jedino zbog čega crveno-beli mogu da se hvale!
FK Crvena zvezda- - Copyright MN Press

Pobeda fudbalera Crvene zvezde nad Pjunikom u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, od 5:0 praktično je otvorila vrata plej-ofu. Ukoliko potvrde trijumf u revanšu sa Pjunikom igraće protiv boljeg iz duela Makabi Haifa - Apolon. Najverovatnije će to biti izraelski tim.

Pošto je plasman u poslednju rundu kvalifikacija izvestan, crveno-beli obezbedili su klubu zaradu od najmanje 11 miliona evra. Računica zarada od Evropske fudbalske unije (UEFA) kaže da plej-of donosi sigurnih pet miliona, a u slučaju poraza od Makabija i plasmana u Ligu Evrope sledi zagarantovanih 3,2 miliona.

Plus, na osnovu rejtinga crveno-belima bi pripalo 2,5 miliona, plus prihodi od ulaznica. Ipak, Zvezdin cilj je Liga šampiona koja prema gruboj računici donosi oko 25 miliona evra.

Takođe, na sajtu kluba iz Ljutice Bogdana su se pohvalili sa dva podatka.

Prvi je vezan za ubedljive pobede u Evropi, sa pet i više golova. Nabrojani su tako mečevi sa Dudelanžom (9:1 i 5:0), sa Linfildom (8:0), Hibernijanom (8:1), Kolhetijem i Ventspilsom (po 7:0), Komilom (7:2), Avenirom (6:1), kao i pobede od po 5:0, nad Dandalkom, Espanjolom, Atletik Bilbaom, Nistruom, Evropom i Kairatom.

Drugi je vezan za učinak na stadionu "Rajko Mitić" na startu ove sezone. Na četiri utakmice u Ljutice Bogdana (tri u Superligi i jedna u kvalifikacijama za LŠ) upisano je isto toliko pobeda, uz gol razliku 20:0.

Tako je sezona otvorena duelom sa niškim Radničkim (4:0), zatim je savladana Kolubara (5:0), a onda i Radnik sa 6:0. I za kraj, Pjunik. Ako pričamo o ukupnoj gol razlici, ona je 22:1, kada se uračuna i pobeda u Lučanima od 2:1.

Naredna utakmica Crvene zvezde na Marakani biće protiv Voždovca, ali tek za vikend posle revanša u Jerevanu koji je na programu u utorak, 9. avgusta od 19 časova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike