Pančev za 24sedam: Biniću još imaš košmare zbog mojih golova

20.09.2020

08:33 >> 11:01

0

Autor: Jovan Terzić

Zlatna kopačka Crvene zvezde nije ostala dužna bivšem saigraču posle reči u intervjuu objavljenom na našem portalu

Pančev za 24sedam: Biniću još imaš košmare zbog mojih golova
Copyright MN Press

Mnogobrojne su anegdote u vezi sa zlatnom generacijom Crvene zvezde i jugoslovenskog fudbala, evropskim i svetskim šampionima iz 1991. Pored fantastičnog individualnog kvaliteta koji je trener Ljupko Petrović pretočio u timski, ekipu je krasila i sjajna atmosfera.

Bilo je tu različitih karaktera, ali na terenu su svi delovali jedinstveno.

Neki su i dan-danas u dobrim odnosima, a za 24sedam to potvrđuju Dragiša Binić i Darko Pančev.

Mogli ste već da čitate kako je Binić “pecnuo” svog nekadašnjeg saigrača izjavom da mu je namestio većinu golova koje je postigao u crveno-belom dresu, a brzo je stigao i odgovor iz Skoplja.

Bina još ima košmare zbog mojih golova – konstatovao je Pančev kada smo ga kontaktirali i sa osmehom mu poručio: – Bino, hvala za ona četiri gola, koliko sam i ja namestio tebi. Samo što se ja ne hvalim.

Sjajni centarfor je u sezoni 1990/91. postigao 34 gola u 32 utakmice.

Mnogo se priča o tome da mi je Bina redovno nameštao golove, a zaboravlja se da smo igrali samo jednu sezonu zajedno. On mi je namestio samo četiri gola. Gledao sam klipove svih pogodaka i izbrojao četiri. Isto toliko sam ja njemu namestio. Tako da to što se priča da mi je on nameštao golove znači samo da Bina ima dobar marketing – nije ostao Pančev dužan nekadašnjem saigraču na krilnoj poziciji.

MN Press

Dotakao se Binić i slabog učinka tri godine mlađeg kolege u Interu, gde se nije naigrao, a još manje je pogađao. Po njegovom mišljenju, nedostajali su mu saigrači iz Zvezde.

– To što nisam uspeo u Interu je nešto drugo, stvar raznih okolnosti. Odigrao sam samo 19 utakmica za tri sezone, ali i to se dešava u fudbalu. Dosta toga je zavisilo i od mene, bio sam drčan jer sam došao kao afirmisani igrač i šampion Evrope, a ne kao klinac koji tek treba da se dokazuje. Nisam lepo dočekan, ali u fudbalskim klubovima vam je kao i u preduzećima – ima dosta ljubomore, nije uvek dobra atmosfera. Bilo je i problema među ljudima u klupskom rukovodstvu, što se takođe odrazilo na moj status. U Italiji je tada bila jaka konkurencija, nije bilo kao danas, da svako može u Seriju A – istakao je Pančev i nastavio:

– Dešavaju se takve stvari u fudbalu. Eto, i Andrej Ševčenko, koji je godinama bio među najboljim strelcima Serije A i dvaput najbolji, nije uspeo u Čelsiju.

Inače, povod za pomenuti razgovor sa Dragišom Binićem bilo je sećanje na duel Crvene zvezde i Grashopersa, 19. septembra 1991. Utakmica je završena remijem 1:1, a strelac je bio upravo Binić. Malo ko je tada verovao da će Zvezda okončati sezonu evropskom titulom.

I Pančev se osvrnuo na tu utakmicu.

– Iznenadili su nas, mislili smo “lako ćemo”! Potcenili smo ih, jer su u to vreme jugoslovenske ekipe za švajcarske i mnoge druge bile poput Brazilaca, ali imali su odličnog trenera Otmara Hicfilda, koji je kasnije pokazao kakav je stručnjak.

Ljupko Petrović je posle tog susreta nudio ostavku…

– Ljupko je bio baš razočaran, nije mogao da poveruje da smo tako slabo odigrali. Videli smo da je vrag odneo šalu, pa smo se uozbiljili za revanš i postavili stvari na svoje mesto.

U Švajcarskoj je bilo 4:1, a potom su padali Glazgov rendžers, Dinamo Drezden, Bajern Minhen i u finalu Olimpik Marsej.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike