Zvezda se bori za grupu u Ligi šampiona, ali i pomno prati šta rade 3 kluba! Ovako izgleda idealan scenario!

04.08.2022

08:20

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli pre svega moraju da eliminišu Pjunik i najverovatnije Makabi Haifu

Zvezda se bori za grupu u Ligi šampiona, ali i pomno prati šta rade 3 kluba! Ovako izgleda idealan scenario!
FK Crvena zvezda01 - Copyright MN Press

Crvena zvezda ima još "jednu i po prepreku" do grupne faze Lige šampiona. Prvak Srbije je u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija pobedila Pjunik sa 5:0, pa bi revanš trebalo da bude formalnost. Ali i ako se eliminišu Jermeni, ostaje (najverovatnije) duel sa Makabijem iz Haife koji je u prvom meču od kiparskog Apolona bio bolji sa 4:0.

Ako bi crveno-beli i tada bili uspešni, onda bi usledio i plasman u grupu Lige šampiona, u kojoj su već igrali pre nekoliko sezona.

Ako bi se neke stvari poklopile, ekipa Dejana Stankovića mogla bi da se nađe u trećem šeširu na žrebu. Ali i da bi se to desilo, neke od ekipe koje su trenutnio bolje rangirane morale bi da kiksnu.

 

 

U ovom trenutku, Zvezdu zanimaju i rezultati mečeva Glazgov Rendžersa, zagrebačkog DInama i Benfike. Naime, najbolji scenario bi bio na nijedan od ova tri kluba ne ode u grupnu fazu. Tada bi Zvezda bila u trećem šeširu.

Na primer u prvom meču 3. kola, "modri" su na gostovanju Ludogorecu u Bugarskoj došli do pozitivnog rezultata. Sa prednošću od 2:1 čekaju revanš na svom "Maksimiru". U slučaju prolaska dalje idu na boljeg iz dvomeča Bodo-Glimt - Žalgiris,

Pozitivan rezultat ima i Benfika koja je kao domaćin sa 4:1 pobedila Mitjilend. U plej-ofu će bolji, najverovatanije "orlovi" iz Lisabona odmeriti snage sa uspešnijim iz duela Dinamo Kijev - Šturm Grac.

Za razliku od Hrvata i Portugalaca, negativan rezultat ima Glazgov Rendžers. "Policajci" su na gostovanju u Belgiji poraženi od Rojal Uniona sa 2:0, pa su u velikom minusu. Ali ako bi se ipak izvukli, išli bi na boljeg iz okršaja Monaka i PSV-a.

Podsetimo, prošle sezone je baš Rendžers eliminisao Zvezdu u nokaut fazi Lige Evrope.

Naravno, sve je mnogo "ako" i "kada bi se desilo" za Crvenu zvezdu, ali nije na odmet znati kako neke stvari stoje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike