Stanković blistao posle partije za "peticu"! Kada igra Zvezda, to nije crveno, to je crveno-belo slovo (VIDEO)

03.08.2022

21:50

0

Autor: D. N.

Prvak Srbije napravio veliki korak ka plej-ofu za Ligu šampiona

Stanković blistao posle partije za "peticu"! Kada igra Zvezda, to nije crveno, to je crveno-belo slovo (VIDEO)
0MET6916 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Pjunik u prvoj utakmici 3. kola kvalfikacija za Ligu šampiona. Rezultat je bio 5:0, tako da je realno da se u plej-ofu za elitno UEFA takmičenje sastanu prvak Srbije i Makabi Haifa koji je sa 4:0 savladao Apolon sa Kipra,

Nakon novog ovosezonskog ubedljivog trijumfa u medija centru stadiona "Rajko Mitić" pojavio se i šef struke prvaka Srbije, Dejan Stanković, nakon kolege iz Jermenije.

Mada je pre toga pričao pred kamerama.

- Nema formalnosti. Nećemo ići na ekskurziju tamo. Bilo je propusta, ali razumem ih. Dobro smo počeli u domaćem prvenstvu, prva utakmica u Evropi... Znate kako je, emocija, nije lako igrati pred punom "Marakanom".

Kada se pobedi jedna ovako važna i bitna utakmica, analizu ćemo ostaviti za kasnije. Neke stvari su mogle biti bolje. Pun je bio stadion, zvezdaši su došli naoružani strpljenjem. Kako je utakmica odmicala uspeli smo da kaznimo svaku grešku protivnika. Pobediti bilo koga 5:0 u trećem kolu kvalifikacija nije nimalo lako. Zahvalio bih se svim navijačima - zaključio je Stanković, a onda održao i konferenciju za novinare.

- Mnogo lepo veče, osećala se u vazduhu neka pozitivna energija, dobra tenzija. Nisam spavao veče pred utakmicu, što mi se retko dešava. Kažem da nije crveno slovo, ali je crveno-belo slovo kad igra Zvezda. Ostao sam pozitivno šokiran kada sam video skoro pun stadion, avgust je, ljudi su na odmorima, ali je ljubav bila presudna. Drago mi je što su imali šta da vide, drago mi je zbog naših momaka.

Uvek može bolje, ali i gore, analizu ćemo ostaviti za neki drugi put. Moramo da izvučemo stvari koje su bile dobre, ali nemam ja šta da zamerim momcima i oni su bili pod jednom emocijom, pritiskom. Koliko god da si na papiru favorit, moraš da se oznojiš za svaku pobedu, tako je bilo i večeras. Uz ovakav ambijent sve je dosta lakše, pričao sam da se svaki navijač naoružan strpljenjem, treba nam strpljenje, koliki god da si favorit, potrebno je. Krenuli smo dobro, dali gol, euforija, pa ugašeni (poništen gol prim. aut.), zatim nam je bilo potrebno 15 minuta da "povežemo konce", dosta neiznuđenih grešaka, ali sam ih razumeo, može da se desi. Dali smo gol i uzeli utakmicu pod kontrolu.

Zadovoljan sam, ali ima stvari koje možemo da ispravimo, ne bih da grešim dušu i da kažem da je toga mnogo. U trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pobediti bilo koga 5:0 nije lako, idemo dalje - kazao je Stanković u uvodnoj reči, a onda dobio pitanje da li može da se razmišlja o Ligi šampiona, s obzirom na veliki rezultat.

- Još uvek ne razmišljam o tome, ako bude došlo do toga imaću šta da kažem. "Pomalo" sam se bavio fudbalom pa mogu sebi da dozvolim luksuz da prokomentarišem i Ligu šampiona.

Pohvalio je zatim i pojačanja...

- Uspeli smo da napravimo rezultate i prošle godine. Uvek kažem da je dobrodošao boljitak. Ako je to u vidu brzine kao što ste videli večeras, to je moderan fudbal. Odlika modernog fudbala je brzina, bez toga ne može da se ide napred. Pojačanja koja je klub doveo su sjajna. Naša dva direktora, (generalni Zvezdan) Terzić i (sportski Mitar) Mrkela su odradili fenomenalan posao. Doveli su tačno ono što nama treba. Da ukrasimo lepršavu igru koju možemo da imamo po levoj strani, a onda ti protivnik zatvori tu levu stranu, a ostane desna. Našli smo ravnotežu i u tom segmentu.

Odradili su i Katai, Ivanić, Pešić i Rodić ozbiljan posao da bi desna strana mogla da funkcioniše kako je i funkcionisala. Moderan fudbal bez brzine je teško igrati.

Osman Bukari je dao tri, a Kings Kangva jedan gol. Mogu li novajlije da zasene tandem Mirko Ivanić - Aleksandar Katai.

- Oni su i dalje bitni za tim Zvezde. Jednostavno pomere ravnotežu, jer kao da se teren "nagnuo" na jednu stranu. Videli ste sami da se zatvaranje Pjunika više orijentisalo na našu levu, odnosnu njihovu desnu stranu. Katai i Ivanić, kao i svi ostali su podjednako važni

Ove sezone je Zvezda krenula od trećeg kola, a u sezonama pred nama kretalo se i od samog početka...

- Da smo krenuli, verovatno bismo i posle kupa odmah počeli da igramo utakmice. Manje - više je tada počelo takmičenje. Crvena zvezda je sakupila dosta bodova ili koeficijenata da joj omogući, to je zaslužila na terenu, da krene iz trećeg kola. Sigurno da je velika prednost kad imaš četiri utakmice u prvenstvu, da "zategneš" stvari. Ne može sve da štima od prvog momenta. Zadovoljimo se pobedom i dobrom igrom, ali uvek gledamo da budemo bolji. Može sigurno bolje. Ne bih ulazio u detalje, jer posle ovakve večeri, bilo bi suvišno da bilo šta drugo kažem.

Pričao je i o trostrukom strelcu, Osmanu Bukariju, kome je stadion skandirao ime, posle gola, ali i kada je zamenjen.

- Konkretan i direktan. Ali opet je to plod rada. Neko za to mora da radi. Uvek utakmica izbaci jednog pojedinca. Večeras je to bio Bukari. Ja se nadam da će svaku utakmicu da zadrži ovakav nivo i da se neće zadovoljiti, kako on  tako i ostali igrači ovim do sada. Ja mu čestitam, ali uvek treba težiti ka boljem.

Kao i da li je igrao sa bržim igračem od Bukarija.

- Možda Klaudio Lopez, mada mislim da nije ni on bio toliko brz - dodao je Stanković, a zatim se našalio kada je dobio pitanje šta bi kao igrač uradio da protiv sebe ima brzonogog igrača kakav je Bukari.

- Hvala Bogu pa nisam imao tako brze protivnike kroz karijeru. Verovatno bih ga “uhvatio” kako god bih znao i oborio dole. Nema dalje od toga.

Čestitao i sinu rođendan

- Posle utakmice sam zaboravio i dobio opaske od najmlađeg sina, želeo bih da mom Aleksandru čestitam 17. rođendan i da mu se izvinim što to nisam uradio uživo u programu - kazao je Stanković.

Bilo je priče i o Stefanu Mitroviću, još jednom letnjem pojačanju. Na njegovom dolasku iz Radničkog, Stanković je posebno insistirao.

- Insistirali smo na Mitroviću, hvala direktorima što su ga doveli. Radi se o pozitivnom momku i velikom profesionalcu. Ovo je samo njegov početak, ne verujem da je na svojih 50 ili 60 posto. Ima mnogo prostora da napreduje. Dobro je ušao u utakmicu, direktan je i konkretan, igra jedan na jedan, brzina, lep gol. Ovo je samo početak, nema on limita, bar ih ja nisam prepoznao. Momak radi u dva pravca, igra i odbranu kad dobije zadatak i ostaje konkretan i direktan napred. 

Pričao je i povratnicima Nemanji Milunoviću, kao i Aleksandru Pešiću, ali i o oporavljenom Strahinji Erakoviću.

- Eraković nije trenirao četiri dana, juče je odradio lakši trening i igrao je utakmicu. Milunović je pravo sa priprema došao, nije još ušao u takmičarski ritam, a isto važi i za Pešića. Prezadovoljan sam, dao je celog sebe za ekipu. Golove - on to ima u svojoj krvi i to će doći. Ako bude nastavio ovako da radi i da se "daje", nema tu problema.

I za kraj, pričao je (još jednom) i o revanšu koji je na programu sledeće nedelje, u Jermeniji.

- Imamo veliku prednost, međutim to je još jedna evropska utakmica, gde je intenzitet potpuno drugačiji, a takođe su važni i osvojeni bodovi, radi što boljeg koeficijenta. Svako ko me poznaje, uključujući i igrače, upoznat je sa mojim mentalitetom. U Jermeniju nećemo ići na "ekskurziju", već ćemo ozbiljno odigrati još jednu takmičarsku utakmicu i biće nam cilj da se u Beograd vratimo sa novom pobedom - zaključio je Stanković.

Podsetimo, za vikend crveno-beli neće igrati meč Superlige. Derbi sa Vojvodinom je odložen zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike