Zvezda peticom "zagazila" u plej-of Lige šampiona! "Het trik" Bukari, Mitrović i Kangva razbili Pjunik! (FOTO/VIDEO)

03.08.2022

20:44

0

Crveno-beli ubedljivo startovali u Evropi

Zvezda peticom "zagazila" u plej-of Lige šampiona! "Het trik" Bukari, Mitrović i Kangva razbili Pjunik! (FOTO/VIDEO)
0MET6689 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su pobedili Pjunik u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, sa 5:0, pa na revanš u Jermeniju (utorak) putuju sa značajnom prednošću. Naravno, nikog ne treba unapred otpisati, ali u ovom trenutku, plasmanu u plej-of mnogo, mnogo su bliži Zvezda i Makabi Haifa. Izraelci su kao domaćini pobedili Apolon sa 4:0. 

Veliku pobedu svakako je obeležio je trio Kings Kangva – Osman Bukari –Stefan Mitrović. Bukari je dao čak tri, a Mitrović i Kangva jedan gol. Tako da je opšti utisak, da je sa pomenutim Afrikancima u ovom prelaznom roku Zvezda baš “pogodila”. Kao i sa mladim Mitrovićem, koji je nedavno došao iz Niša. 

Takođe, ekipa Dejana Stankovića nastavila je sa pobedama u novoj sezoni. Učinak je pet od pet, računujaći i Superligu, a gol razlika čak 20:1. 

Počeo je Stanković sa novajlijama Aleksandrom Pešićem i Nemanjom Milunovićem, kao i oporavljenim Strahinjom Erakovićem, a već u drugom minutu dobro popunjeni “Rajko Mitić” je “eksplodirao”, ali samo na kratko. Kings Kangva je realizovao kontru, ali je gol ipak poništen posle VAR provere. 

U tim trenucima, najviše problema defanzivi Pjunika zadavali su novajlije Kangva i Bukari. Tako je Kangvin potez u 24. minutu, kada je na sredini terena probacio protivniku loptu kroz noge digao na noge navijače. Na drugoj strani, Jermeni nisu predstavljali opasnost po srpskog šampiona. Njihovi napadi osujećivani su uglavnom već kada bi se približavali šesnaestercu Milana Borjana. 

Takođe, ovaj period igre je obeležio i žuti karton Aleksandra Katai, a posle javne opomene delovalo je i da je Zvezdina “desetka” nervozna. Ali je onda sve krenulo nabolje. Posle gužve u petercu Borjana, Zvezda se nekako odbranila, a onda u 29. minutu, Bukari je posle dodavanja Ivanića, istrčao kontru, izdržao duel sa čuvarem (ostavio ga na travi), a zatim zaobišao golmana i rutinski poslao loptu u mrežu. 

Samo četiri minuta kasnije, nova radost na “Marakani”. Bukari je centrirao sa desne strane, a u mrežu je sa nekoliko metera samo ubacio Kangva. Gol nije odmah priznat, jer je proveravano da li je Zambijac igrao rukom. Ipak, nakon provere gol je priznat i crveno-beli su imali kapitalnu prednost. 

Gosti su se ubrzo malo oslobodili, pa je Aleksandar Dragović dobio i žuti karton posle posle greške Nemanje Milunovića. Ali, noćna mora, koja je opsedala Pjunik večeras zvala se Bukari. Kangva je povukao kontru, našao Bukarija na desnoj strani, koji je pogodio kontra ugao Jurčenka. 

Da se želi novi gol, Zvezda je pokazala i u 48. minutu, kada je sa desetak metara Katai promašio loptu, ona je doša do Bukarija, ali je šut izblokiran. 

Da ne bude da Jermeni baš ništa nisu uradili, u 55. minutu, rezervista Aleksander Gonzales je pokušao da iznenadi Borjana, ali je kapiten Zvezde bio oprezan. Ali je i krajnjim naporom prebacio loptu preko prečke. Stvorili su gosti još nekoliko poluprilika, ali nijedna nije bila zabrinjavajuća za Zvezdu. 

Ubrzo je izašao Katai, a ušao Slavoljub Srnić, da bi u 69. minutu šansu dobio i Milan Pavkov koji je zamenio Pešića. U 70. minutu, ponovo je Bukari dao gol. Doduše, posle dodavanja Ivanića, pomogao mu je golman, koji je loptu skrenuo u mrežu. Tada je ceo stadion, tačnije 40.456 navijača frenetično skandirala “Bukari, Bukari, Bukari…”. 

Zaigrali su još i Seku Sanogo (umesto Kange), Stefan Mitrović (umesto Ivanića), kao i Ibrahim Mustafa koji je zamenio Bukarija. I tada je Marakanom odjekivalo prezime fudbalera iz Gane. 

Samo nekoliko minuta po ulasku u igru, Mitrović se izborio za poziciju i sa leve strane poslao loptu u dalji ugao.

A onda je Milan Rodić pokvario celokupan utisak, U roku od samo jednog minuta, Zvezdin levi bek je dobio dva žuta kartona. Tako da će to biti veliki problem za Dejana Stankovića u revanšu.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - KRAJ! Zvezda je pobedila Pjunik 5:0 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za LIgu šampiona!

89. MINUT - Kakva glupost Milana Rodića. Isključen je iskusni defanzivac, pošto je u razmaku od 30-ak sekundi dobio dva žuta kartona zbog faulova na polovini rivala.

85. MINUT - Ušlo se u mirniji period meča, iako se fudbaleri oba kluba trude da se rezultat promeni još koji put.

78. MINUT - GOOOL! Petarda na "Marakani" - strelac je Stefan Mitrović. Tek što je kročio na teren, mladi ofanzivac je primio loptu na ivici kaznenog prostora po levoj strani. Ušao je u sredinu, šutirao u kontraugao i pogodio malu mrežu gola Pjunika. Zanimljivo, momak pristigao nedavno iz niškog Radničkog posle gola na debiju u Zvezdinom dresu, postigao je prvenac i u prvom meču na evropskoj premijeri.

MN Press
 

76. MINUT - Nove promene u Zvezdi. Mitrović je zamenio Ivanića, Mustafa je na terenu umesto Bukarija, a Kanga je mesto na terenu ustupio Sanogu.

70. MINUT - GOOOL! Het-trik Bukarija! Kaznili su crveno-beli skoro svaku grešku rivala. Posle još jedne izgubljene lopte Pjunika u opasnoj zoni, ona je došla do brzonogog ofanzivca crveno-belih. Da li je iz skoro mrtvog ugla hteo da šutira ili ne, tek savladao je Jurčenka u njegov bliži ugao.

67. MINUT - Prva promena u Zvezdi. Kataija je zamenio Srnić. Dva minuta kasnije Pavkov je ušao na teren umesto Pešića.

65. MINUT - Kao da su crveno-beli malo povukli ručnu u nastavku meča. Prvi ozbiljniji pokušaj crveno-belih imao je Kanga, ali je njegov šut sa preko 20 metara išao pravo u golmana Pjunika.

MN Press
 

55. MINUT - Borjan spašava Zvezdinu mrežu. Gonzales je dugo vukao loptu po desnoj strani, pomalo iznenada, sa preko 30 metara, odlučio se za šut. Parabola je bila veoma nezgodna za Zvezdinog kapitena, koji je paradom u poslednjem trenutku uspeo loptu da izbije preko prečke u korner. Posle ubacivanja lopte iz ugla nije bilo opasnosti za Zvezdu.

51. MINUT - Nije se promenio odnos snaga na startu drugog poluvremena, iako su gosti na otvaranju imali nekoliko veoma obećavajućih situacija pred kaznenim prostorom Zvezde. Ipak, izostao je završni pas...

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Stanković nije menjao ništa u sastavu tokom pauze, kod gostiju jedna promena Davidijana je zamenio Gonzales.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle četiri minuta nadoknade vremena, završeno je prvo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić". Zvezda protiv Pjunika vodi 3:0.

MN Press
 

44. MINUT - GOOOL! Zvezda melje Pjunik. Strelac trećeg gola je Bukari. Crveno-beli su osvojili loptu na centru, Kangva je povukao kontru, proigrao je na desnoj strani Bukarija, koji je sjajno gađao kontra ugao gola gostiju čiju je mrežu zatresao uz malu pomoć stative.

39. MINUT - Žuti karton za Dragovića. Petljali su crveno-beli u opasnoj zoni, izgubili loptu, posle čega je iskusni defanzivac napravio faul na 17 metara i tako otklonio mnogo veću opasnost za Borjana. Gosti su iz slobodnog udarca pogodili živi zid.

33. MINUT - GOOOL! Kangva duplira prednost Zvezde! Ponovo je Bukari odradio veliki posao na desnoj strani. Sjajno je Zvezdin ofanzivac zalomio rival u kaznenom prostoru, uputio je centaršut na peterac, gde je Kangva samo grudima prosledio loptu u praznu mrežu. Ipak, glavni arbitar je najpre poništio gol zbog, navodnog, igranja rukom. Dobio je ubrzo signal iz VAR sobe da pogleda situaciju na monitoru kraj aut linije, a posle nekoliko sekundi je pokazao na centar.

MN Press
 

29. MINUT - GOOOL! Zvezda vodi, strelac je Bukari! Gotovo identično kao prilikom gola istog igrača koji je poništen na početku meča. Gosti su izveli korner, sevnula je munjevita kontra crveno-belih. Bukari je dobio loptu na centru u prazan prostor, pretrčao je rivala, potom na 16 metara obišao istrčalog golmana Pjunika i onda rutinski zatresao mrežu za veliko slavlje pune Marakane.

25. MINUT - Bespotrebno je Katai dobio žuti karton, zbog prigovora glavnom arbitru.

17. MINUT - Sjajna prilika za Zvezdu. Bukari je štirao iskosa sa desne strane, ali je Jurčenko nogom uspeo da zaustavi pokušaj ofanzivca crveno-belih.

MN Press
 

DELIJE SU PRED POČETAK MEČA POSLALE PORUKU CELOM SVETU. Opširnije pročitajte OVDE.

14. MINUT - Preti Zvezda iz prekida. Pešić je u kaznenom prostoru gostiju, posle centaršuta sa desne strane, bio najviši u skoku. Šutirao je sa desetak metara glavom, ali je golman Pjunika bio oprezan.

8. MINUT - Deluje da gosti nisu na startu podlegli pod pritiskom sjajne atmosfere koju su napravili Zvezdini navijači. Marakana je skoro puna.

24sedam/Dušan Nikolić
 

2. MINUT - VAR PONIŠTIO GOL ZVEZDI! Izveli su crveno-beli sjajnu kontru posle kornera Pjunika, lopta je došla do Pešića na levoj strani. Iskusni napadač je na drugoj stativi proigrao Bukarija, koji je u maniru iskusnog napadača zatresao mrežu gostiju. Slavlje na Marakani je trajalo, ali je ubrzo sve utihnulo pošto je iz VAR sobe stigao signal da je strelac gola bio u nedozvoljenoj poziciji.

1. MINUT - Meč je počeo. Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Pjunika, koji će u prvom poluvremenu napadati ka golu ispod severne tribine.

Gosti će, takođe, imati podršku svojih navijača na stadionu "Rajko Mitić".

Nema dileme da će crveno-beli imati sjajnu podršku večeras sa tribina najvećeg srpskog stadiona, čiju su okolinu skoro dva sata pre početka meča okupirali navijači Zvezde.

SASTAVI
Crvena zvezda: 
Borjan, Eraković, Milunović, Dragović, Rodić, Kangva, Kanga, Ivanić, Bukari, Katai, Pešić.
Pjunik: Jurčenko, Renzo Hose, Gajić, Karutjunijan, Juričić, Žuninjo, Cocijuc, Davidijan, Dašijan, Kovalenko, Otubandžo.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike