Zna se ko sudi Zvezdi i Pjuniku! Već je sudio crveno-belima, u debaklu u Ligi šampiona, ali i "zlatnim orlićima" na Novom Zelandu

30.07.2022

08:28

0

Autor: D. N.

Ovom 43-godišnjaku pomagaće sunarodnici, međunarodne mečeve vodi od 2010. godine

Zna se ko sudi Zvezdi i Pjuniku! Već je sudio crveno-belima, u debaklu u Ligi šampiona, ali i "zlatnim orlićima" na Novom Zelandu
KUP-11 - Copyright MN Press

Za prolaz u plej-of za Ligu šampiona fudbaleri Crvene zvezde moraće da eliminišu Pjunik. Tim iz Jermenije će u sredu (20.45) gostovati na stadionu "Rajko Mitić", a na sajtu UEFA objavljena su i imena sudija.

Reč je o Portugalcima. Predvodi ih Artur Soareš Dijaš, a ovom 43-godišnjaku će pomagati Rui Tavareš i Paulo Soareš. Za četvrtog sudiju određen je Fabio Verisimo.

Međunarodne utakmice sudi već prilično dugo, od 2010. godine.

Dijaš nije nepoznat našim ljubiteljima fudbala. Tako je sudio Zvezdi pre nekoliko godina u grupnoj fazi Lige šampiona, kada je u Parizu Pari Sen Žermen slavio sa 6:1. Crveno-belima je sudio u kvalifikacijama za Ligu Evrope u sezoni 2013/14. Protiv Černomoreca u Beogradu je bilo 0:0.

Vodio je i meč "orlića" na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Tada je naš nacionalni tim u četvrtfinalu izbacio Sjedinjene Američke Države. Kasnije i postao prvak.

Pravdu je delio i u prijateljskoj utakmici Francuska - Srbija. Tada je bilo 2:1 za "trikolore".

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike