Partizan postao zatočenik nesposobne uprave i trenera nedoraslog imenu kluba

30.07.2022

08:04

0

Crno-beli pred najtežim trenucima u svojoj istoriji

Partizan postao zatočenik nesposobne uprave i trenera nedoraslog imenu kluba
pfc6 - Copyright MN Press

Partizan je samo slavno ime i stari grb sa buktinjama. Ostalo što ga je nekad činilo jakim klubom ili je odavno propalo ili je u završnom procesu truljenja.

To ime postalo je zatočenik najnespobnije uprave u istoriji Partizana, a kako jedan takav organizam zavisi od glave, nije ni čudo da tim izgleda onako kakvim se prikazao u Novom Pazaru i da ga vodi trener poput Ilije Stolice.

Klub ostavljen od svojih bivših asova i legendi, napušten od navijača, u minusu nekoliko desetina miliona evra, sa sportskim centrom pod hipotekom, klizi dalje u blato i samo se još par hiljada fanatika iza tastatura pita "ko će izaći iz mraka da pruži ruku spasa pre nego što i ti ostaci od velikog Partizana potonu u mulj".

Dok se čeka ovakav rasplet koji iz ove perspektive izgleda nedostižno, jer se nigde i ne pominje da bi crno-beli mogli da dobiju nekog nalik Zvezdinom Vladanu Lukiću, nešto se mora uraditi da se spasi što se spasiti može. U tom smislu, kao prvi potez mora se posegnuti za otkazom treneru Stolici.

Mladi stručnjak iza sebe ima brodolome u Olimpiji, Vojvodini, mladoj reprezentaciji Srbije i ničim nije uverio javnost da su mu se te stvari slučajno dešavale u karijeri pre dolaska u Partizan. Svoju nedoraslost zadatku potvrdio je na četiri utakmice iz kojih je tim izašao sa pet od mogućih 12 bodova. Ali, to što se već previše zaostaje za Zvezdom i nije najveći njegov problem.

Igre nema, ni napred, ni nazad. Ekipa izgleda kao da je nekoliko prethodnih nedelja priprema bačeno uzalud u totalnom neradu.

Dosadno se potencira posed lopte kao ideja cele strategije. Insistira se na izgradnji napada kroz pas igru i rezultat tako lošeg prepisivanje Gvardioline taktike vidimo svi. Završnica ne postoji, a odbrana pada kod prvog odvažnijeg napada protivnika.

Prekidi su posebna priča. Oni su bili očajni i kod Stanojevića, a ništa se nisu poboljšali tokom ovog leta. Slobodno se može tvrditi da nijedan segment igre nije unapređen dolaskom novog trenera, pa tako Stolica sve više podseća na nekog ko je došao da sprovede po svaku cenu gradivo naučeno napamet i ne osvrće se na to što mu igrači nisu sposobni za njegove zadatke.

Zato bi bilo dobro osloboditi se do četvrtka prvo te zablude da Stolica zna kako se donosi preporod, a kad Kipar prođe ostaće još milion razloga da najlošija uprava u istoriji Partizana nastavi da se bori za svoj opstanak na položaju. To je jedina stvar u koju ne treba sumnjati!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike