Završen je senzacionalni transfer - Dibala potpisao za Romu i odmah Matiću oteo broj (FOTO)

20.07.2022

13:10

0

Roma i Italija su u transu, ovo je sad sasvim drugačija priča

Završen je senzacionalni transfer - Dibala potpisao za Romu i odmah Matiću oteo broj (FOTO)
paulo dibala dres broj 21 - Copyright Twitter/ASRoma_EN

Paulo Dibala je potpisao za Romu, tako da je završen najsenzacionalniji transfer u Seriji A ovog leta. Argentinac je potpisao trogodišnji ugovor sa klubom Žozea Murinja.

Roma se borila za njega sa Napolijem i Interom, koji su takođe hteli da dovedu sjajnog igrača, koji je postigao slobodan igrač kada mu je 30. juna istekao ugovor sa Juventusom.

Zanimljivo je da je Dibala uzeo broj 21, koji je uzeo i Nemanja Matić kada je dolazio. Srbin je 21 nosio u reprezentaciji i Čelsiju, dok je u Mančester junajtedu nosio 31.

Printscreen/YouTube/AS Roma
 

Spekulisalo se da će Argentinac poneti 10, ali u Romi se i dalje niko ne usuđuje da ponese teret Totijevog broja.

Što se tiče ostalih detalja, Republika piše da mu je godišnja plata šest miliona evra, uključujući i bonuse. Isti izvor piše da u ugovoru postoji klauzula da neko može da ga otkupi za godinu dana uz obeštećenje od, pazite sad – 20 miliona evra!

Odmah su se pojavile teorije zavere da mu je Roma samo usputna stanica, odnosno "zadnji ulaz" ka klubovima Premijer lige, gde su Mančester junajted i Totenhem zainteresovani za njega.

 

 

- Dani pre potpisivanja ovog ugovora bili su ispunjeni emocijama. Brzina i odlučnost koje je Roma iskazala pokazuju koliko su me želeli, a to je za mene najbitnije. Dolazim u klub u usponu, klub koji nastavlja da postavlja snažne temelje za budućnost i klub koji ima trenera, Žozea Murinja, sa kojim je privilegija raditi.

 

 

Potom je dodao rečenicu koja će oduševiti "romaniste":

- Kao protivnik sam uvek poštovao atmosferu koju prave navijači Rome, sada ne mogu da dočekam da ih pozdravim u ovom dresu.

Dibala je početkom nedelje otputovao u Portugal, gde se Roma sprema, na lekarske preglede, a onda je potpisao ugovor i sada se priključio saigračima i treneru.

Murinjo je lično pričao sa Dibalom pre nedelju dana i ubedio ga da dođe. Taj razgovor je bio ključan za dolazak Argentinca, jer mu je trener objasnio kakva je njegova uloga u projektu.

Dibala je poslednjih sedam godina proveo u Juventusu, sa kojim je osvojio pet titula, četiri kupa i tri italijanska superkupa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike