Jović mora da bude voljen! Portugalac koji je doveo Luku iz Crvene zvezde u Benfiku otkrio kako treba raditi s njim

20.07.2022

09:23

0

Autor: 24sedam

Žoze Boto poznaje Srbina još od njegove 18. godine

Jović mora da bude voljen! Portugalac koji je doveo Luku iz Crvene zvezde u Benfiku otkrio kako treba raditi s njim
Luka Jović - Copyright Printscreen /Twitter/ACF Fiorentina

Bivši šef skautske službe Benfike i Šahtjora, aktuelni sportski direktor PAOK Portugalac Žoze Boto, kao čovek koji je svojevremeno učestvovao u dovođenju Luke Jovića iz Crvene zvezde u Lisabon, tvrdi da je Srbin napravio odličan potez što je posle neuspele epizode u Real Madridu došao u Fiorentinu.

U izjavi za portal "FirenzeViola" portugalski stručnjak tvrdi da je recept za uspeh Srbina jednostavan - mora se osećati voljenim.

Jovića ste kupili u Benfiki kao veoma mladog. Kako to da u Real Madridu nije zaigrao na svom nivou?

- U Ajntrahtu je bio jedan od najvažnijih igrača u timu, zatim je otišao u Real Madrid, ali tamo nije lako igrati, pogotovo ako imate ispred Benzemu, koji je za mene najbolji strelac na svetu. Jović treba da se oseća važnim, a to nije imao u Realu. Ali mlad je i ima još mnogo da pruži.

Može li se vratiti u Fiorentini?

- Mislim da je Fiorentina prava prilika za njega. Joviću je potrebno samopouzdanje, da se oseća važnim i u "Violi" će imati prostora za ovo i da dostigne nivo koji je dostigao sa Ajntrahtom. Poznajem ga jako dobro, odveo sam ga u Benfika kada je imao samo 18 godina i postao je zaista jak igrač. Mora da se oseća voljenim od strane navijača i kluba i značajno će napredovati u Firenci.

- Može li se smatrati Vlahovićevim naslednikom?

- Imaju različite karakteristike čak i ako fizički izgledaju slično. Jović više oseća gol, više igra u polju, ali je i dobar u podršci akcijama vezista. Razlikuje se od Vlahovića, ali može biti važan za tim u igri na isti način - rekao je Boto u intervjuu italijanskom portalu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike