Transfer leta - završen! Čuameni je Realov, Monako zaradio 100 miliona, a Madriđani dobili igrača za budućnost!

11.06.2022

11:51

0

Najtraženiji mladi vezista Evrope odmah "odjavio" Liverpul i PSŽ kad je Real pozvao

Transfer leta - završen! Čuameni je Realov, Monako zaradio 100 miliona, a Madriđani dobili igrača za budućnost!
FU-CzpgXwAAC9Gx - Copyright Twitter/realmadrid

Završena je najveća transfer bomba ovog leta: Orelijen Džani Čuameni je zvanično novi igrač Real Madrida!

Monako i evropski šampion su postigli dogovor, kasa je razbijena, 100 miliona evra će promeniti vlasnika, ali je kraljevski klub dobio igrača za budućnost. Promocija je zakazana za utorak.

Ovaj 22-godišnji francuski reprezentativac drugi je novajlija u Madridu ovog leta, pošto je pre njega došao Antonio Ridiger iz Čelsija. Naravno, veliko pojačanje završeno je i produženjem ugovora Luke Modrića.

 

 

Real je još od prošle godine pratio Čuamenija, a delovalo je prošlog meseca da je dobio udarac kao nikad u istoriji kada je Kilijan Mbape pogazio reč i ostao u Pari Sen Žermenu. Ipak, Madriđani su pokazali veličinu i zaređali sa sjajnim pojačanjima i to kako.

Dok su se oni dogovarali sa Mbapeom, Čuameni je vagao ozbiljne ponude Liverpula i PSŽ-a. A onda je krajem maja usledio poziv iz Madrida, koji je sve promenio i u rekordnom roku je napravljen dogovor.

Pošto je Čuameni potvrdno odgovorio na ono čuveno pitanje "Da li želiš da budeš igrač Real Madrida?" Čim ga je čuo, Francuz je odustao od svih drugih opcija, bez obzira na privlačnost Mbapea ili Klopa i odlučio se za Madrid. Posle toga su usledili pregovori sa Monakom, koji su takođe vrlo brzo završeni.

 

 

U Realu sada veruju da će Čuameni, Kamavinga i Fede Valverde moći dostojno da zameni legendarnu sredinu CMK (Kazemiro, Modrić, Kros), koji su, naravno, i dalje tu.

Čuameni je četvrto najskuplje pojačanje Reala u istoriji, posle Bejla, Ronalda i Azara. To znači da u klub dolazi već kao zvezda, a sada mu ostaje "samo" da to dokaže na terenu. A malo ko u to sumnja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike