Pariz podrhtava, PSŽ sprema trenersku bombu! Posebni stiže kod Mesija i Mbapea!?

04.06.2022

16:30

0

Autor: 24sedam

Bombastična vest u svetu fudbala

Pariz podrhtava, PSŽ sprema trenersku bombu! Posebni stiže kod Mesija i Mbapea!?
Žoze Murinjo - Copyright Tanjug/AP Photo/Thanašis Stavrakis

Porasli su apetiti gazdama PSŽ-a posle uspešno završenog posla oko ostanka Kilijana Mbapea. Potpis novog ugovora sa francuskim superstarom označio je početak brojnih promena u sportskom sektoru „svetaca“ – prvi je ceh platio sportski direktor Leonardo, a sledeći na „listi za odstrel“ je trener Maurisio Poketino.

A dok se uticajni fudbalski mediji bave tajmingom rastanaka sa argentisnkim strategom, „Toksport“ je plasirao bombu – Žoze Murinjo je glavni kandidat da sedne na klupu PSŽ-a!

Posebni je pre nekoliko nedelja postao prvi trener u fudbalskoj istoriji koji je osvojio sva tri UEFA klupska takmičenja, pošto je sa Romom stigao do trofeja u premijernom izdanju Lige konferencija.

Iako je posle osvajanja trećeg po jačini kluspkog takmičenja u Evropi Murinjo izričito tvrdio da će ostati u Romi bez obzira na potencijalne ponude koje bi mogle da stignu na njegovu adresu, izvori „Toksporta“ tvrde da čelnici francuskog šampiona ozbiljno razmatraju mogućnost angažovanja portugalskog stručnjaka i veruju da imaju moć da ubede „Posebnog“ da se predomisli i ovog leta ipak promeni sredinu.

Zanimljivo, ukoliko Murinjo dođe na „Park prinčeva“ biće to drugi put u veoma kratkom vremenskom periodu da nasleđuje Maurisija Poketina, čiju je funkciju preuzeo i 2019. godine kada je Portugalac seo na klupu Totenhema.

- Luis Kampos je postavljen za novog sportskog direktora PSŽ, a on je veliki Murinjov obožavatelj. Siguran sam da bi bio na velikim iskušenjima kada bi dobio priliku da radi sa zvezdama kao što su Mbape i Mesi – tvrdi dopisnik „Topsporta“ Kevin Hačard.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike