Nema u Srbiji ni "p" od problema! Piksi želi pobedu nad Slovenijom zbog spokoja i zadovoljstva

04.06.2022

12:02

0

Autor: 24sedam

Selektor fudbalera Srbije zadovoljan reakcijom igrača nakon poraza

Nema u Srbiji ni "p" od problema! Piksi želi pobedu nad Slovenijom zbog spokoja i zadovoljstva
0MET7802 - Copyright MN Press

Srpski fudbaleri poraženi su od Norveške na startu Lige nacija, a odmah ih čekaju nove obaveze i utakmica sa Slovenijom, takođe u Beogradu.

Utakmica protiv Slovenije počeće u nedelju u 20.45, uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Posle gola Erlinga Halanda i poraza od Norveške rezultatom 0:1, selektor Dragan Stojković Piksi analizirao je tu utakmicu, ali i govorio o stanju u ekipi.

- Ovaj period je zaista... Moramo da ga prihvatimo program ispred nas, četiri utakmice u 10 dana. Vidimo da igrači nisu na stoodstotnom nivou što se fizičke strane tiče, što je normalno. Pokušaćemo da osvežimo tim, sa novim imenima da dođemo do rezultata. Uopšte ne sumnjam u njih. Jedino je bitna psiho-fizička snaga. Tehnika je tu. Igrači apsolutno shvataju ideju kako Srbija treba da igra i ponaša se na terenu - reči su Stojkovića sa konferencije za medije.

- Ne postoji ni "p" od problema, to me raduje. Odlazak u Katar jeste super, ali najveća pobeda našeg tima je to što imamo zdravo jezgro. Poraz od Norveške kao da se nije desio.

Analizirao je samu utakmicu sa Norveškom.

- Bilo je nekih manje dobrih stvari, ali bilo je i dobrih. Bez obzira na to što je rezultat bio negativan. Ostajemo pozitivni i pokušaćemo da ponovimo dobre stvari. Drugo poluvreme je model, tu je nedostajao samo gol - rekao je Stojković novinarima.

- Najviše sam zadovoljan jako pozitivnom reakcijom igrača u svlačionici. Videla se velika želja da se dođe do pozitivnog rezultata. Nisu želeli da se predaju i izgube bez borbe. Ta motivisanost u drugom delu utakmice... Raduje takođe i stil fudbala kojim želimo da igramo. Ne bežimo od odgovornosti da u ofanzivnom ritmu pokušavamo da dođemo do gola. Sama kompozicija tima je bila veoma ofanzivna.

Model igre iz drugog poluvremena je onaj koji želi od prvog minuta duela sa Slovenijom.

- Taj model igre iz drugog dela protiv Norveške bismo morali da pokažemo. Jednostavno, na igračima je da pronađu motiv, poslednji atom snage i daju sve od sebe u ovom momentu. Daleko od toga da mislim da će biti lako, Slovenija je profesionalna ekipa koja zna da igra, moramo apsolutno ozbiljno da je shvatimo - kazao je Stojković.

Upitan je da li će možda od početka utakmice igrati sa dva napadača, odgovorio je: 

- Zašto da ne? Videćemo, ima vremena. Posle lošeg starta, tražite mogućnost da se povrati samopouzdanje, da potvrdimo rejting koji imamo. Jedino pobeda je ta koja dolazi spokojstvo i zadovoljstvo. Želimo pobedu, uz sav respekt prema Sloveniji i povratimo ono što smo propustili.

Stojković je naveo da će tokom četiri utakmice u junskom okupljanju verovatno svi igrači dobiti šansu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike