Orlovi pali! Haland sapleo Srbiju na startu Lige nacija! (VIDEO)

02.06.2022

20:44

0

Autor: 24sedam

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija poraženi u Beogradu

Orlovi pali! Haland sapleo Srbiju na startu Lige nacija! (VIDEO)
SERBIA_vs_NORWAY_015 - Copyright MN Press

Piksijevi „orlovi“ nisu na najbolji način počeli „operaciju Katar“! Na startu Lige nacija, u prvom meču završne faze priprema za Mundijal u Dohi, fudbalska reprezentacija Srbije poražena je na stadionu „Rajko Mitić“ od Norveške 1:0.

Iako su doživeli poraz, izabranici Dragana Stojkovića, kao ni sam selektor, nemaju razloga za preveliku tugu... Odigrali su Tadić i društvo hrabro protiv gostiju, koji su se tokom celog drugog poluvremena grčevito branili i na kraju odbranili od juriša Srbije, u čijem dresu je večeras debitovao mladi štoper Crvene zvezde Strahinja Eraković.

Jedino što večeras nije bilo onako kako smo navikli od srpskih fudbalera pod vođstvom Piksija jeste uvod u meč. Pred ponovo sramotno malim brojem navijača, "orlovi" su nekako bojažljivo otvorili susret, ali kako je vreme odmicalo preuzimali su inicijativu, koju nažalost nisu materijalizovali konkretnijim potezima u završnoj trećini terena.

S druge strane, prva zvezda Norvežana Erling Haland gotovo da je bio neprimetan za 70-ak minuta koje je proveo na travi najvećeg srpskog stadiona, ali je u dva navrata uspeo da pobegne defanzivcima Srbije. Najpre je u 18. minutu izašao sam pred Vanju Milinkovića-Savića, ali mu je lopta u odsudnom momentu malo prešla preko noge, dovoljno da sa desetak metara šutira preko gola. 

Bio je to uvod u ključni momenat meča. Pedersen je po levom boku dobio sjajnu loptu u prostor, iza leđa naših defanzivaca. Ušao je u kazneni prostor i "zavrnuo" loptu u peterec, gde se na pravom mestu našao novi napadač Mančester sitija, kojem nije bilo teško da je ubaci u praznu mrežu.

Od tog momenta Norvežanima je jedina preokupacija bila zaštita svog gola. U preostalih sat vremena fudbala jedva da su nekoliko puta prešli na polovinu Srbije, koja je na startu drugog poluvremena svim silama jurnula ka Nilandu, koji je u prvih desetak minuta nastavka činio čuda i tako postao junak premijernog trijumfa svoje selekcije u novoj sezoni Lige nacija.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Polajk je meč produžio za pet minuta.

87. MINUT - Nova izmena kod Norvežana. Eljunusi je mesto na terenu ustupio Riersonu.

81. MINUT - Niland je dobio žuti karton zbog odugovlačenja.

77. MINUT - Još jednom je Srbija tražila penala. Strandberga je prilikom uklizavanja lopta pogodila u ruku, ali je poljski arbitar Račkovski posle konsultacija sa VAR sobom pokazao da se igra nastavi.

MN Press
 

75. MINUT - Selektor Srbije pravi još jednu promenu. Umesto Veljkovića u dresu Orlova debituje Strahinja Eraković. U isto vreme dvostruku promenu prave i Norvežani, Aursnesa i Bergea zamenili su Torstvet i Deli.

69. MINUT - Trostruku promenu pravi Piksi. Umesto Lukića, Kostića i Lazovića na terenu su Grujić, Radonjić i Živković. 

67. MINUT - Erling Haland je napustio igru, umesto njega na terenu je Torsbi.

60. MINUT - Tražili su "orlovi" penal pošto je u kaznenom prostoru oboren Tadić, ali je glavni arbitar meča pokazao na gol aut.

MN Press
 

56. MINUT - Najbolja šansa za Srbiju. Najpre je Lazović šutirao iz prve na jednu odbijenu loptu sa sedam, osam metara, ali je Niland pravovremenim padom pod noge uspeo da interveniše. U nastavku akcije sa desetak metara iskosa sa leve strane pokušao i Sergej Milinković Savić, ali je golman Norvežana još jednom sačuvao svoju mrežu.

50. MINUT - Sjajno su srpski reprezentativci ušli u nastavak meča. Vrše veliki pritisak na poslednju liniju rivala, čiju mrežu je sačuvao Niland posle šuta Mitrovića iskosa sa leve strane.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Stojković je napravio jednu promenu, Luka Jović je zamenio Nemanju Gudelja.  Kod gostiju takođe jedna izmena, umesto Kinga na terenu je Serlot.

MN Press
 

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle pet minuta nadoknade vremena završeno je prvo poluvreme. Norvežani vode 1:0 golom Halanda.

42. MINUT - Imaju srpski reprezentativci terensku inicijativu, ali to nikako da materijalizuju konkretnijom situacijom pred golom rivala, koji posle vodećeg gola pokušava iz kontre da ugrozi Srbiju.

35. MINUT - Nije primljeni gol poremetio "orlove". Naprotiv, Srbija je još snažnije krenula ka golu rivala, pokušali su Tadić i Mitrović da ugroze Nilanda, ali su Norvežani uspeli da sačuvaju mrežu.

MN Press
 

 

27. MINUT - GOOOL! Norveška vodi, strelac je Haland! Pedersen je dobio sjajan pas iza leđa defanzivaca Srbije, ušao je u kazneni prostor po desnoj strani i ubacio loptu na peterac, gde Haland nije imao težak zadatak. da je ubaci u mrežu. Posle provere u VAR sobi pogodak je priznat.

 

 

18. MINUT - Ogromna šansa za Halanda. Izašao je norveški napadač sam pred Milinkovića-Savića, ali je srećom sa desetak metara šutirao preko gola.

12. MINUT - Norvežani su bili konkretniji na startu, ali u poslednjih nekoliko minuta "orlovi" su težište igre prebacili na polovinu rivala. Dosad nije bilo ozbiljnijih dešavanja pred kaznenim prostorima.

MN Press
 

3. MINUT - Već na samom otvaranju meča viđen je prvi žuti karton. Dobio ga je vezista gostiju Aursnes zbog namernog igranja rukom na cenrtu terena.

1. MINUT - Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić", na čijim tribinama se ponovo našao broj ljudi manji od onoga što ova generacija zaslužuje posle svih uspeha pod vođstvom Piksija. Opširnije sramotno malom broju navijača opširnije pročitajte OVDE.

24sedam/D. N.
 

SASTAVI

SRBIJA: V. Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Pavlović, Lazović, Kostić, Lukić, Gudelj, S. Milinković-Savić, Tadić, A. Mitrović.

NORVEŠKA: Niland, Pedersen, Strandberg, Estigard, Meling, Odegar, Aursnes, Berge, Eljunusi, Haland, King.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike