Jel' to normalno i kako da budem raspoložen?! Nemam komentar! Ovo su reči trenera Partizana i Zvezde o sudiji u finalu Kupa Srbije

25.05.2022

12:45

0

Autor: 24sedam

Ove sezone su odigrana i tri superligaška večita derbija

Jel' to normalno i kako da budem raspoložen?! Nemam komentar! Ovo su reči trenera Partizana i Zvezde o sudiji u finalu Kupa Srbije
276953936_367491365249186_4184158716701629569_n - Copyright MN Press

Za trofej u Kupu Srbije boriće se fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, a za glavnog sudiju je izabran Miloš Milanović kome će ovo biti prvi okršaj večitih rivala. Pomagaće mu Nemanja Petrović i Svetozar Živin.

Za četvrtog arbitra je određen Milan Mitić, dok će u VAR sobi biti Aleksandar Živković i Momčilo Marković.

MN Press
 

Izbor sudija bio je povod za izjavu Aleksandra Stanojevića, trenera Partizana koji će sutra (18.00, TV Arena sport) biti gost na stadionu "Rajko Mitić".

- Nije nam ni prijatno kad vidimo ko sudi i na koji način je izabrana ekipa sudija. U VAR sobi je sudija koji je od sedam utakmica Zvezde sudio šest. Je l' to normalno? Je l' može neko da kaže da je to normalno? A prvi sudija VAR-a nas je direktno oštetio ovde za titulu. A glavni sudija je bio u VAR sobi tad protiv Napretka. Kako ja onda da budem raspoložen?

Ne vršim pritisak, samo pričam člnjenice. Žao mi je što smo došli u tu situaciju. Žao mi je što našu utakmicu ne sudi naš najbolji sudija - kazao je Stanojević, a zatim malo i "spustio loptu".

- Ne znam kako je sudio protivniku, stvarno. Kada je nama bio glavni dobro je sudio. Za njega pričaju da je mlad i najtalentovaniji sudija, i sa te strane želim da damo podršku, ja prvi na terenu, da ne pravimo neki pritisak, da mu damo taj "puš ap" da ide u pravom smeru kao mlad i perspektivan sudija.

Ja sam dugo u fudbalu, znaću posle pet minuta, deset, poluvremena na koji način on sudi. Svako može da pogreši. Mi na terenu znamo ko kako sudi - dodao je šef struke crno-belih, a novinari su nešto kasnije, na drugoj konferenciji za medije upitali Dejana Stankovića za komentar reči kolege.

- Nemam komentar - bilo je sve što je rekao šef struke crveno-belih, a zatim odgovorio na pitanje da li će glavni arbitar moći da se nosi sa pritiskom.

- Ne mogu da odgovaram u ime sudije kako će se nositi s pritiskom. Utakmica je velika i ako želiš da budeš akter derbija, moraš da budeš spreman na to - zaključio je Stanković. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike