Milanović pripada vrhu srpskih sudija: Đurović za 24sedam brani odluku FSS-a da Kup sudi mladi arbitar

20.05.2022

16:10

0

Večiti derbi u finalu će se igrati u četvrtak na stadionu "Rajko Mitić"

Milanović pripada vrhu srpskih sudija:  Đurović za 24sedam brani odluku FSS-a da Kup sudi mladi arbitar
20191208mmMilano02 - Copyright MN Press

Bivši fudbalski sudija Raka Đurović veruje da su FSS i sudijska organizacija doneli dobru odluku delegiranjem mladog Miloša Milanovića za glavnog sudiju finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana. 

- Ako želimo da stvaramo dobre sudije, onda moramo mlađima dozvoliti da se uhvate u koštac sa najtežim zadacima u srpskom fudbalu, a svi dobro znamo da težeg nema od večitog derbija. Sudijska organizacija je svih ovih godina uglavnom bila zabrinuta za sebe, da se slučajno ne zamere klubovima i nisu previše bili zainteresovani za razvoj mladih. Na šta liči da jedan sudija, koliko god bio dobar bude pretplaćen na derbije ili najteže utakmice. I najbolji će posle deset derbija da na 11. napravi grešku, a mi kakvi smo odmah ćemo početi sa bacanjem drvlja i kamenja na njega. Ovo sa Milanovićem je već nešto drugo i ja samo mogu da pozdravim to što su se odlučili njemu da pruže šansu u kupu - rekao je Raka Đurović za 24sedam.

Milanović pripada samom vrhu srpskog suđenja, odmah iza Srđana Jovanovića, smatra Đurović.

- Zvanično će Milanovića rangirati kao trećeg, dajući prednost Jovanoviću i Simoviću, ali gledajući sa strane, usudio bih se da ga stavim na drugo mesto, jer vidite da Simović sve manje važnih mečeva dobija da sudi. Milanović je veći potencijal, ispred njega je možda i 20 godina arbitraže i sad isključivo od njega zavisi u kom pravcu će se dalje razvijati. Jasno, biće tu potrebno malo sreće, ali i drugih faktora.

Đurović ne beži da priča i o drugim faktorima.

- Slovenci imaju najbolje pozicije u međunarodnim krugovima i to nema apsolutno nikakve veze sa Čeferinom. Oni su još tokom sankcija preko Vlade Šajna, svog čoveka za suđenje, ugrabili najbolje pozicije i zato je moguće da uprkos prosečnom kvalitetu lige izbacuju jednog za drugim mlade sudije. Na primer, ovaj Slavko Vinčić trenutno gazi, sudio je finale Lige Evrope, a ako ćemo pošteno da pričamo, on je kvalitetom iza našeg Jovanovića - iskren je najpoznatiji sudijski ekspert i komentator Raka Đurović.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike