Rikardo nas zabrinuo, Natho nije trenirao: Partizan se sprema za Kup, ali ne vežba penale - Stanojeviću nije prijatan izbor sudija

25.05.2022

11:27

0

Još jedan meč do spuštanja zavese na ovu sezonu

Rikardo nas zabrinuo, Natho nije trenirao: Partizan se sprema za Kup, ali ne vežba penale - Stanojeviću nije prijatan izbor sudija
Aleksandar Stanojević - Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan

U četvrtak od 18 sati na stadionu "Rajko Mitić" igraće se finale Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana.

Pred posednju utakmicu u sezoni, crveno-beli su u boljem raspoloženju, jer su nedavno proslavili titulu u prevenstvu Srbije, pa igraju za duplu krunu, dok crno-beli napadaju jedini trofej uz pokušaj da poprave sezonu.

Na današnoj konferenciji sa medijima je razgovarao trener Partizana, Aleksandar Stanojević.

- Srećni smo i ponosni što ćemo sutra predstavljati naš klub u jednom spektaklu, derbi je uvek posebna utakmica, nadam se dobrim stvarima tamo. Nadam se da ćemo biti u prilici da osvojimo trofej tamo - kazao je Stanojević u uvodnom obraćanju, pa nastavio:

- Sigurno da Kup nije odrađivanje posla. Prva pomisao Kup ne može da bude niti utešna nagrada niti da spašava sezonu. Kada se sezona završi, tada se analizira kakva je bila, jedna utakmica ne može da spasi, niti da bude nešto loše po tom pitanju. Kada se završi, prvo ću ja kao najodgovorniji da govorim o sezoni. Ne želim da se hvatam za tu utakmicu ako osvojimo Kup, niti ukoliko izgubimo.

Trofej je nama trofej gde god da se osvoji, naravno da je mnogo lakše na domećam, mi od sedam utakmica pet smo na njihovom, što je prirodno teže.  Teško da možemo igrački da iznenadimo jedni druge, jedino neki prekid, taktičke situacije, ali velikih iznenađenja neće biti.

Imamo malo problema sa Rikardom, nije juče trenirao, Natho se vratio, ali nije trenirao još uvek. Malo nas je Rikardo zabrinuo, ali sačekaćemo današnji trening.

Trener je naveo da penale pred Kup nisu vežbali.

- Uzimamo sve opcije, nismo vežbali penale. Pravo da vam kažem i mislim da ne vežbamo sad, imamo strategiju na koji način da igramo ako dođe do penala. Obve utakmic ekoje smo do sada igrali, su bile izjednačene, ali ne mora doći do penala.

Crno-beli su ostali bez titule u prolećnom delu, u igri su bili do poslednjeg kola, ali su crveno-beli sačuvali titulu.

- Nije prijatno kada u jednoj dugoj borbi ostanete bez titule, ja kažem igrači u ovakmim situacijama moraju da pokažu ponos, jer nosiš ovakav dres. Ne bih voleo da uđemo sa negativnom tendencijom, nego da se ponašamo u skladu sa dresom koji nosimo.

Često je Partizan ove sezone na stadionu Rajko Mitić, a Stanojević smatra da nije slučajnost što su domaćini i finala.

- Kad je Zvezda u pitanju tu nema slučajnosti. Počev od nekih stvari koje se poturaju kroz medije, oni su ozbiljna mašinerija, koja se bavi svačim i ja to poštujem. Videli ste i kako oni to prezentuju i ja imam jedno poštovanje sa te strane, jer se toliko bave time.

Tim koji će sutra uveče izaći na travu stadiona u Ljutice Bogdana, još uvek nije poznat.

- Sastav nam zavisi od Natha i Rikarda, nećemo prepisati onaj sastav iz derbija. Bonusi sada ne važe. Marković je podigao formu, Menig dobro igra, zadovoljans am kako su igrali Jović i Terzić - kratko je prokomentarisao sastav.

Ni ova konferencija nije prošla bez priče o sudijama, ali je Stanojević pozvao na podršku mladom glavnom arbitru, jer - "Priča se da je perspektivan i talentovan, da mu ne stvaramo pritisak od starta."

- Nije nam ni prijatno kad vidimo ko sudi i na koji način je izabrana ekipa sudija. U VAR sobi je sudija koji je od sedam utakmica Zvezde sudio šest. Je l' to normalno? Je l' može neko da kaže da je to normalno? A prvi sudija VAR-a nas je direktno oštetio ovde za titulu. A glavni sudija je bio u VAR sobi tad protiv Napretka. Kako ja onda da budem raspoložen? Ne vršim pritisak, samo pričam člnjenice. Žao mi je što smo došli u tu situaciju. Žao mi je što našu utakmicu ne sudi naš najbolji sudija - prokomentarisao je Stanojević izbor arbitara, te se osvrnuo na mladog Miloša Milanovića koji će u četvrtak biti na centru terena: 

- Ne znam kako je sudio protivniku, stvarno. Kada je nama bio glavni dobro je sudio. Za njega pričaju da je mlad i najtalentovaniji sudija, i sa te strane želim da damo podršku, ja prvi na terenu, da ne pravimo neki pritisak, da mu damo taj "push upp" da ide u pravom smeru kao mlad i perspektivan sudija. Ja sam dugo u fudbalu, znaću posle pet minuta, deset, poluvremena na koji način on sudi. Svako može da pogreši. Mi na terenu znamo ko kako sudi.

Gubitak titule uticao je na raspoloženje u celoj ekipi, ali Stanojević navodi da je grb iznad svega.

- Kada nosite ovaj grb i kada ste deo Partizana ne možete da pomislite da nemate energiju, ja sam nebitan u odnosu na ovaj grb. Mi smo se u poslednjoj utakmici borili da pobedimo, videli ste našu energiju, a opet imate derbi, tu ne postoji ni juče ni sutra - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike