U Srbiji bi mu rekli da previše jede "nutelu", ali u Brazilu je pravi hit! Pogledajte zašto ga želi pola Evrope (VIDEO)

18.04.2022

11:06

0

Autor: 24sedam

Zove se Endrik, izrazito je levonog i igra napadača

U Srbiji bi mu rekli da previše jede "nutelu", ali u Brazilu je pravi hit! Pogledajte zašto ga želi pola Evrope (VIDEO)
Endrik - Copyright Profimedia

Mladi napadač Endrik još nije napunio 16 godina, a o njemu priča Evropa. Trenutno se nalazi u Francuskoj, na turniru najboljih mladih timova sveta "Mondial de Montaigu", gde će se ekipa Brazila boriti za trofej protiv Argentine. 

Endrik je izaziti levak, snažne građe, za standarde u Srbiji možda i deblji, ali veoma brz, a na turniru u Francuskoj postigao je četiri gola kojima su preskočeni Meksiko, Holandija i Engleska.

Prošlog januara, "Marka" mu je posvetila i svoju naslovnu stranu, objavivši da su velike šanse Real Madrida da mu "Santjago Bernabeu" bude prva stanica na Starom kontinentu. Isto, međutim, žele i Barselona, Liverpul, Čelsi, PSŽ i dva kluba iz Mančestera.

Na "Copinha 2022", najvećem U20 turniru u Brazilu, Endrik je napravio senzaciju time što je izabran za najboljeg igrača takmičenja, iako je bio tri ili četiri godine mlađi od većine konkurenata.

Profimedia
Endrik

Sa šest golova na sedam utakmica doveo je tada Palmeiras do pobede. U Brazilu pišu da cela zemlja nije bila tako "zapaljena" za jednog fudbalera od pojave Nejmara. To je i razlog što Palmeiras planira da stavi oslobađajuću klauzulu u budućem profesionalnom ugovoru vrednu 100.000.000 evra.

Pitanje je da li će uopšte doći do potpisivanja tog ugovora na koji računa Palmeiras, jer je situacija čist zicer za vešte Evropljane. Palmeiras igra na kartu toga da je otac fudbalera Daglas zaposlen u klubu i da će ga to sačuvati još neko vreme pod njihovom kontrolom.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike