Korupcionaški skandal trese Španiju! Kapiten Barse umešan u "mutne radnje" vredne desetine miliona evra!

18.04.2022

11:00

0

Autor: 24sedam

Ugovor je potpisan na šest godina

Korupcionaški skandal trese Španiju! Kapiten Barse umešan u "mutne radnje" vredne desetine miliona evra!
Šakira i Žerar Pike - Copyright Profimedia

Đerar Pike se nalazi u centru korupcionaškog skandala koji je vezan za organizaciju Superkupa Španije u Saudijskoj Arabiji. Ipak, fudbaler Barselone nije jedini koji je upleten, pošto se spominje i ime predsednika španskog saveza (RFEF) Luisa Rubijalesa.

Kako prenosi El Konfidensijal, pod oznakom ekskluzivno, Pike i Rubijales su pritiskali vlasti Saudijske Arabije da im plate sumu od 24 miliona evra kako bi se tamo igrao Superkup.

Čak je objavljen i snimak razgovora.

 

 

Podsetimo, prvo izdanje španskog Superkupa se igralo u Arabiji u januaru 2020. godine, a nekoliko nedelja ranije Rubijales je i rekao da je Pikeova kompanija "Kosmos" "pomogla" u pregovorima.

Međutim, negirao je da je bilo kakav novac plaćen Pikeovom preduzeću "Kosmos". Ipak, ispostavilo se da je "Sela", saudijska državna kompanija, RFEF-u garantovala isplatu od 40 miliona evra za svaku od šest godina igranja Superkupa u Arabiji. "Kosmosu" je za svaku godinu pripalo četiri miliona, odnosno 24 miliona za sve sezone.

- Čestitam. Prošlo je 12, što znači da je ugovor sa Saudijcima potpisan. Hvala na svemu. Veliki zagrljaj. Čuvaj se - kazao je Rubijales, a usledio je odgovor Pikea.

- Rubi, ako je novac problem, ako oni (Real Madrid) hoće da da idu za osam (miliona).... Dođavola, čoveče, osam ide njima, osam ide Barsi... Ostali dobiju dva i jedan. To ti je 19. I Savez zadrži šest kila, čoveče.  Ostane ti šest kila. A ko zna, možda iscedimo Saudijce i dobijemo više. Kazaćemo im da u suprotnom Real neće da igra. I dobićemo još milion ili dva - rekao je Pike.

Zasada nema komentara ni Pikea ni Rubijalesa, mada to sada španska javnost sigurno očekuje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike