Stanković otkrio Bugarima tajnu: Osvojio sam sve, ali imam jednu neispunjenu želju iz igračkih dana (VIDEO)

18.04.2022

09:57

0

Autor: 24sedam

Trener Crvene zvezde priznao o čemu je sanjao kao igrač

Stanković otkrio Bugarima tajnu: Osvojio sam sve, ali imam jednu neispunjenu želju iz igračkih dana (VIDEO)
20220227ivZvezdaPartizan18 - Copyright MN Press

Zvezdin trener Dejan Stanković bio je gost emisije "Kod sport", bugarskog tv kanala Ring za koji je pričao o svojoj igračkoj karijeri, Žozeu Murinju, trenerskoj karijeri ...

Starteg crveno-belih kaže da je probao da usvoji dobre stvari od nekoliko trenera sa kojima je radio kao aktivni fudbaler, a da danas nije moguće raditi po sistemu "copy-paste".

Vaš trener je tada bio Žoze Murinjo. Šta je posebno kod "Specijalnog"?

- Njegov način komunikacije sa igračima. Način na koji vas može uveriti koliko ste vredni i šta možete dati timu. Isto važi i za način na koji ubeđuje celu grupu igrača koliko su vredni kao tim. Otvoreno je razgovarao sa nama. Imali smo njegovu podršku, ali smo i trpeli kritike. Definitivno je znao kako da nas stimuliše i pokaže da je ponosan na nas. Bilo je, da tako kažem, dugme koje nas je činilo ponosnim i spremnim da damo sve. To može samo "Specijalni" - rekao je Stanković.

Koliko od onoga što ste naučili od njega danas koristite u svom radu?

- Teško je raditi stvari "copy-paste". Uzeo sam nešto od njega, od Manćinija, od Ljupka Petrovića, Mihajlovića, od Svena Gorana Eriksona. Od svih sa kojima sam radio. Uzmite nešto što vam se sviđa i primenite to na svoj način, u svom timu. Ne možete ga tačno kopirati. Ne dolazi u obzir.

Pet puta ste bili šampion sa Interom, četiri puta osvajač kupa, Lige šampiona, svetski klupski šampion. Postoji li uopšte trofej koji vam nedostaje?

- Svetsko prvenstvo. Nadam se da će Srbija jednog dana imati priliku da se bori za trofej. To mi nedostaje, ali ja sam realista i znam da nije bilo šanse da se to desi. Mogao sam samo da sanjam. Na klupskom nivou osvojio sam sve što se osvojiti moglo. Iza sebe imam tri svetska i jedno evropsko prvenstvo. Možda sam mogao bolje da igram, ali generalno sam zadovoljan svojom karijerom.

Sećate li se Bugarske 1994. godine u SAD?

- Sa Hristom Stoičkovim na čelu, ko je čudo je napravio! Da, gledao sam Svetsko prvenstvo u Americi. Vaš tim je napravio istorijske rezultate. Imali ste odlične igrače - rekao je Stanković za Bugare.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike