Vlahović pred istorijom! Ako da gol Mihinoj Bolonji postaće tek drugi stranac u Seriji A koji je ovo uspeo!

15.04.2022

17:07

0

Autor: 24sedam

Mladi srpski napadač može da kruniše godinu iz snova

Vlahović pred istorijom! Ako da gol Mihinoj Bolonji postaće tek drugi stranac u Seriji A koji je ovo uspeo!
profimedia-0666024247 - Copyright Profimedia

Mladi srpski napadač Dušan Vlahović živi godinu iz snova. Zasijao jenajsjajnijim sjajem u dresu Fiorentine prošle jeseni, pre nego što je zadužio opremu Juventusa i postao najskuplji srpski fudbaler u istoriji sa „orlovima“ je izborio direktan plasman na Mundijal u Kataru, a sada ima priliku da svoje ime upiše u istoriju Serije A.

Njegov Juve je izgubio šansu da se bori za Skudeto, ali to ne umanjuje motiv „stare dame“ da do kraja šampionata juri sve pobede, pošto je ulog takođe veliki – mesto koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona.

U Torino u subotu (18.30) stiže Bolonja, a srpski vunderkind bi već na meču protiv tima Siniše Mihajlovića mogao da se upiše u večnost, ukoliko postigne svoj šesti gol u dresu „stare dame“. Naime, nekadašnjem đaku Partizana nedostaje još jedan pogodak da bi stigao do 50 golova u Seriji A, a to je u istoriji Kalča uspelo samo jednom inostranom fudbaleru mlašim od njega (Alešandre Pato je kao fudbaler Milana 50 puta zatresao mrežu u Seriji A sa 21 godinom i 220 dana, a ako da gol protiv Bolonje Vlahović je imati 22 godine i 78 dana).

Pored toga, Duci ima još jedan veliki razlog da „grize“ do kraja sezone kako bi postigao što više pogodaka. Srpski napadač je u neizvesnoj trci sa Ćirom Imobileom za zvanje najboljeg strelca Serije A u sezoni. Kapiten Lacija dosad je postgiao 24 gola, a Vlahović na svom kontu ima dva gola manje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike