Kakva pobeda Napretka u nadoknadi vremena za plej-of! Vojvodina potvrdila poziciju

11.04.2022

18:31

0

Radnik pobedio, ali nema mnogo razloga za slavlje

Kakva pobeda Napretka u nadoknadi vremena za plej-of! Vojvodina potvrdila poziciju
Fudbaleri Vojvodine - Copyright MN Press

Novosadskim derbijem okončano je 30. kolo Superlige, a Vojvodina je pobedom rezultatom potvrdila sedmu poziciju i plej-of.

Voša je poslednji susret u ligaškom delu prvenstva rešila za manje od dva minuta, i time donela prvu pobedu u Superligi, novom treneru, Draganu Radojičiću. Igrao se deveti munut, kada je Vojvodina imala prvi korner, a nakon šuta sa distance i gužve u kaznenom prostoru, Andrejević je u želji da otkloni opasnost, poslao loptu u svoju mrežu.

Tek je nastavljena utakmica, a Vojvodina je izborila novi korner, a ovog puta je u skoku najbolji bio Simić, pa je na semaforu pisalo 2:0. Proleter sa druge strane nije i naročito pretio, a pokušaji Kaluđerovića i Ninkovića okončali su defanzivci domaćina. Krajem meča, Proleter je nakon prekida uspeo da uputi opasan šut, tačnije Ilić, a lopta je od Stevanovića, završila u mreži.

Radnik je večeras u Surdulici jurio pobedu od četiri gola razlike, te su i krenuli ekspresno. Već u desetom minutu, preko Babića su stigli do vođstva, da bi 15 minuta kasnije, Milovanović ponovo zatresao mrežu Pazaraca, 2:0. Međutim, do kraja su mreže mirovale.

Napredak se mučio u duelu sa Metalcem koji se nalazi u opasnoj zoni ispadanja. Kruševljani su bili dominantniji i motivisaniji. Jurili su pobedu, te nizali prilike, ali se rezultat nije menjao. Slično je bilo i tokom drugog poluvremena, a onda šest minuta nadoknade i poptuni preokret.

Svi su ih otpisali u plej-ofu, a iskusni Marjanović im je u finišu doneo trijumf golom iz slobodnog udarca!

30. kolo

Spartak - Kolubara (4:3)

Mladost - Radnički Niš (2:0)

TSC - Voždovac (2:1)

Crvena zvezda - Radnički 1923 (4:1)

Čukarički  - Partizan (0:0)

Napredak - Metalac

Radnik - Novi Pazar

Vojvodina - Proleter

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike