Zvezda domaćin derbija odluke! Motikin prvenac overio debakl Lalatovićevog Radničkog! (VIDEO)

10.04.2022

16:55

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli ubedljivi protiv Kragujevčana

Zvezda domaćin derbija odluke! Motikin prvenac overio debakl Lalatovićevog Radničkog! (VIDEO)
0MMM8296 - Copyright MN Press

Derbi odluke igraće se na stadionu "Rajko Mitić". Fudbaleri Crvene zvezde su u poslednjem meču ligaškog dela sezone, na svom terenu, savladali kragujevački Radnički (4:1) i tako overili prvo mesto pred početak plej-ofa, na čijem će otvaranju, naredne subote, igrati protiv Partizana.

Domaćin je počeo u znaku svečarske atmosfere, pošto je Radovan Pankov dobio uramljeni dres povodom 100. utakmice u dresu crveno-belih. A bilo je i kombinovanja od strane Dejana Stankovića. Kapiten i golman Milan Borjan nije bio ni u protokolu, a među stativama je bio mladi Miloš Gordić. Zoran Popović je bio na klupi i očigledno je Stanković želeo da odmori Borjana koji je u prethodnom periodu imao i obaveza u reprezentaciji Kanade. 

U napadu je bio usamljen Ohi Omoijuanfo, dok su starter u vezi bili Slavoljub Srnić i Nenad Krstičić. Nije bilo Gelora Kange koji se oporavlja, ali su tu bili Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i El Fardu Ben. Mada treba reći da je i Nenad Lalatović (dočekan ovacijama) imao problema sa sastavljanjem tima, što je i najavio uoči meča. Van protokola su bili Vojo Ubiparip, Marko Gajić, Ljubiša Pecelj i Saša Jovanović, iz različitih razloga. 

Prvo poluvreme pripalo je u potpunosti domaćinu, koji je dominirao. Posle uvodnih šansi Aleksandra Kataija i Ohija, u 26. minutu bilo je 1:0. U prvi mah, sa tribina je delovalo da je Srnić pogodio spoljni deo mreže, ali je lopta ipak nekako prošla iza leđa Ognjena Lukića. 

I do kraja prvih 45 minuta, nastavili su se napadi domaćina koji je očigledno želeo da završi posao što pre. Ipak nije bilo novih golova, ali je statistika bila na strani branioca titule. Domaćin je imao posed lopte od 60 procenata, kao i 12 šuteva u odnosu na jedan gostiju. Iskusni Marko Mirić nije mogao mnogo u kaznenom svog bivšeg kluba, a i korneri su bili na strani Stankovićevog tima – tri prema nula. 

Na početku drugog poluvremena, “pozicija za poziciju”, pa je Milan Pavkov zamenio Ohija koji je učestvovao u akciji koja je prethodila vodećem golu. I bolji početak za domaćina nije mogao da se zamisli. U 53. minutu, oduzeta lopta, kontra, po levoj strani je prošao Katai, koji je na drugoj strani našao Bena. Imao je ofanzivac sa Komora dovoljno vremena i prostora da se namesti. Loptu je poslao pod prečku Lukićevog gola. 

I već tada je bilo jasno da će Zvezda slaviti i sa prve pozicije ući u plej-of, odnosno da će naredne subote (18.00) dočekati Partizan u novom “večitom derbiju”. Samo tri minuta kasnije, “promenjene strane”. Gajić je sa desne strane poslao loptu ka Ivaniću koji je plasirao u donji dalji ugao. 

Mogao je tada Stanković da pruži šansu i Nemanji Motiki, Petru Staniću i oporavljenom Kristijanu Pičiniju. Izašli su Ivanić, Katai i Rodić. Promene u timu nisu promenile odnos snaga na terenu, pošto je domaćin išao i na četvrti gol. U 68. minutu, Kragujevčani su se prilično približili golu Gordića, ali je sve ostalo na kombinovanju, bez šuta. 

U 73. minutu, umesto Bena ušao je Nikola Stanković, a u ekipi Radničkog teren je napustio Nemanja Tomić. Šansu je dobio Veljko Trifunović. A u 79. minutu, majstorija u kaznenom Radničkog. Prvo je Srnić petom proigrao Motiku, koji je pogodio isto mesto gola Lukića, kao i Ivanić, pre njega. Mladom novajliji bio je ovo prvenac u Zvezdi, kojoj je slavlje malo pokvario Maksimović, počasnim golom za goste u samoj završnici meča.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - KRAJ! Čim je istekao 90. minut glavni arbitar meča se oglasio poslednji put na ovoj utakmici. Zvezda je savladala Radnički 1923 4:1.

87. MINUT - GOOOL! Maksimović postigao utešni gol za goste. Prethodno je umalo Zvezdinu mrežu zatresao Mirić. Kapiten gostiju je sjajno reagovao u kaznenom prostoru domaćina, lobovao je Gordića, ali je jedan defanzivac crveno-belih sa gol linije loptu izbio u polje. Ona je došla do Maksimovića, koji je iz dva pokušaja uspeo da je smesti u mrežu.

79. GOOOL! Motika je postigao prvi gol u dresu Crvene zvezde. Lepo je tekla Zvezdin akcija, Srnić je majstorski ostavio petom loptu mladom vezisti, koji se namestio i iskosa sa leve strane pogodio u kontraugao malu mrežu Radničkovog gola.

73. MINUT - Promena u oba tima. Kod gostiju Trifunović je zamenio Tomića, dok je Stanković umesto Bena u igru uveo svog prezimenjaka Nikolu.

69. MINUT - Potpuno očekivano, ritam utakmice je potpuno opao posle gola Ivanića. Lopta je uglavnom u nogama fudbalera Zvezde, koji rutinski privode kraju meč, iako je do poslednjeg sudijkog zvižduka ostalo još mnogo vremena.

60. MINUT - Na isteku sata igre Stanković pravi tri promene. Ivanića, Rodića i Kataija, zamenili su Motika, Pićini i Stanić.

56. MINUT - GOOOL! Ivanić overava Zvezdin trijumf pre isteka sata igre. Gajić je centrirao sa desne strane, a vezista crveno-belih je uhvatio poluvolej iz prve i pogodio donji ugao gola Radničkog.

53. MINUT - GOOOL! Ben je duplirao prednost Zvezde. Više od polovine zasluga za drugi gol crveno-belih idu na račun Aleksandra Kataija. Zvezdin Magiko je maestralno proigrao iskusnog ofanzivca, ostavio ga u petercu jedan na jedan sa golmanom gostiju, pa nekadašnjem napadaču Olimpijakosa nije bilo teško da zatrese mrežu rivala.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Stanković je napravio jednu promenu, umesto Ohija na terenu je Pavkov.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle jednog minuta nadoknade završeno je prvo poluvreme. Zvezda vodi 1:0.

34. MINUT - Nastavlja Zvezda sa napadima. Ponovo su u nekoliko navrata pokušavali Katai (glavom) i Srnić (sa distance), ali se rezultat nije promenio.

26. MINUT - GOOOL! Zvezda vodi, strelac je Srnić. Mogli su crveno-beli iz mnogo povoljnijih situacija da zatresu mrežu, ali svakako su zaslužili ovo vođstvo. Ohijev pokušaj sa desetak metara je izblokiran, lopta je pošla ka gol aut liniji, Srnić je iz mrtvog ugla šutirao i zatresao mrežu, iako su mnogi na stadionu i kraj malih ekrana u prvi mah pomislili da je pogodio njen spoljni deo.

24. MINUT - Posle nešto mirnijeg perioda, Pankov je doneo novo uzbuđenje. Pustili su fudbaleri Radničkog Zvezdinog defanzivca da povuče loptu nekoliko metara, šutirao je veoma snažno sa preko 30 metara, ali je lopta pogodila šipku koja drži mrežu.

16. MINUT - Ponovo je Katai bio u centru pažnje, ovoga puta kao asistent. Sjajno je proigrao Ohija koji je bio usamljen na deset metara, šutirao je Norvežanin iz prve, ali preko gola.

14. MINUT - Najbolja šansa za Zvezdu u dosadašnjem toku meča. Katai je ušao po levoj strani u kazneni prostor gostiju, šutirao je iskosa sa desetak metara u kontraugao, ali je lopta otišla pored stative. 

MN Press
 

8. MINUT - Zvezda od prvog minuta napada, već je imala nekoliko obećavajućih situacija, ali je izostala bolja završnica. Gosti zasad bez ikakvog učinka.

1. MINUT - Meč je počeo. Prvi su sa centra krenuli gosti, dok će Zvezda u prvih 45 minuta napadati ka golu ispod južne tribine.

SASTAVI
CRVENA ZVEZDA:
 Gordić – Gajić, Pankov, Dragović, Rodić – Srnić, Krstičić – Ben, Ivanić, Katai – Ohi.
RADNIČKI: Lukić – Varjačić, Kovačević, Damjanac, Andrić – Vidović, Pišćević – Mirić, Milisavljević, Tomić – Brnović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike