"Partizanu sledi kazna"! Poznato i zašto nije radio VAR na Marakani, kao i šta će biti sa komentarima Stankovića i Stanojevića

11.04.2022

15:10

0

Direktor Superlige govorio o aktuelnostima

"Partizanu sledi kazna"! Poznato i zašto nije radio VAR na Marakani, kao i šta će biti sa komentarima Stankovića i Stanojevića
20211221npUOFSS08 - Copyright MN Press

Direktor Superlige, Aleksandar Pivić, uoči predstojećeg 167. večitog derbija, komentarisao je brojne situacije iz domaćeg šampionata, koje su prethodnih dana izazvale pažnju javnosti.

Pivić je u razgovoru za Telegraf istakao da se nada da će tenzije splasnuti.

U javnosti je isplivala i informacija da na utakmici Crvena zvezda - Radnički Kragujevac nije radio VAR, što je potvrdio i direktor.

- Istina je, nije radila komunikacija na tom meču između sudija na terenu i u VAR sobi, to je nešto što se dešava, što, ne mogu da kažem da je normalna situacija, ali ipak se dešava, ipak je to tehnika, radi se na tome da se problemi otklone i nadam se da će se što manje dešavati u budućnosti - kazao je Pivić, potom se osvrnuo na kojim još utakmicama je tokom ove sezone zakazala tehnologija.

- To se dešavalo i u prvom delu sezone, samo tada nije bilo tolike tenzije i pritiska. Od 180-190 utakmica, imali smo problem na 6 ili 7 utakmica, stvarno je zanemarljiv procenat, nego je problem što se desilo na utakmicama Zvezde i Partizana, pa se digla velika pompa i prašina.

- Nije to tehnička greška, to su aparati, to je u ingerenciji FSS-a, pa ne mogu da pričam o tome, a i ne znam kako ta tehnika funkcioniše. Ali, to je tehnika i mogući su kvarovi. Bilo je u prvom kolu proleća na utakmici Radnički Kragujevac - Proleter, bilo je na Partizan - TSC i na Zvezda - Radnički Kragujevac.

Dotakao se direktor i komentara Saše Ilića i Aleksandra Stanojevića, vezanim za suđenje.

- To funkcioniše tako da ja kao direktor takmičenja čekam izveštaj i prijave Disciplinske komisije FSS, oni prate sve te izjave vezane za komentarisanje suđenja, kada dobijem od njih prijavu, onda podnosim to Disciplinskoj komisiji FSS. Ne znam kakva kazna može da bude, nije ni na meni, ni na Sudijskoj komisiji, to je na Disciplinskoj komisiji FSS.

Najnovije saopštenje Partizana, u kome je pomenuta greška sudije Simovića, na meču sa Čukaričkim, nije još uvek stiglo do Pivića, ali, nakon što mu je predočeno da se u saopštenju navodi da je sudija pokrao crno-bele, kratko je rekao:

- Onda će verovatno biti prijava, nema šta, još iskreno nisam video saopštenje - rekao je Pivić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike