Sanjam da se vratim u Partizan i tu završim karijeru! Everton otvorio srce i priznao da je dobijao pretnje smrću u Srbiji

11.04.2022

11:33

0

Autor: 24sedam

Jedan od najboljih stranih fudbalera u crno-belom dresu želi da dođe u Humsku kad završi ugovor u SAD

Sanjam da se vratim u Partizan i tu završim karijeru! Everton otvorio srce i priznao da je dobijao pretnje smrću u Srbiji
everton5 - Copyright MN Press

Ljubimac navijača Partizana Everton Luiz u ekskluzivnoj ispovesti brazilskim medijima ispričao je kako je svojevremeno postao igrač crno-belih i kako se osećao tokom boravka u Srbiji.

Everton kaže da su Srbi i Brazilci narodi sličnog mentaliteta i da se lepše osećao u našoj zemlji nego u Švajcarskoj, uprkos svim pretnjama koje je dobio posle derbija na kojem je postigao gol za konačnih 1:1.

- Bio sam u Luganu, igrao sam u drugoj ligi Švajcarske. Dobro sam prošao tamo i na kraju me potpisao Sent Galen, koji je igrao u eliti. Zanimljivo je da je posle nekog vremena Partizan došao  da potpiše srpskog igrača. iz Sent Galena. Došli ​​su da vide jednu našu utakmicu na kojoj sam se ja pokazao i zato su tražili su i moj potpis - priča Everton.

MN Press
Everton Luiz

Jedan od najboljih stranaca koji su igrali u Srbiji kaže da se brže privikao na život u Srbiji nego pre toga kada je morao da se adaptira na Švajcarsku:

- Moja adaptacija na Srbiju bila je mnogo lakša i brža nego u Švajcarskoj, jer su ljudi mnogo skromniji i sličniji nama. Uvek su spremni da vam pomognu, dok su u Švajcarskoj zatvoreniji. U Partizanu sam imao najbolje trenutke u karijeri. Pre nego što sam se dogovorio sa njima, razgovarao sam sa Kleom, koji je igrao za Partizan i Crvenu zvezdu i veliki je fudbalski idol u Srbiji. Rekao mi je da će mi se mnogo svideti i bilo mi je savršeno, jer sam se dosta isticao. Bio sam šampion Srbije, dva puta smo osvojili Kup Srbije i igrali Ligu Evrope, bilo je divno.

MN Press
Everton Luiz

 

Da bi Brazilcima približio vrednost tima u kojem je igrao Everton se podsetio nekih svojih saigrača:

- Bio sa odlično primljen i moja adaptacija na tim je bila odlična. Igrao sam sa nekoliko momaka koji trenutno blistaju u Evropi, poput Milenkovića, Saše Lukića iz Torina i Vlahovića iz Juventusa.

Najluđi trenutak Evertona tokom boravka u Partizanu desio se u njegovoj prvoj sezoni 2015/16 posle meča sa Crvenom zvezdom na Marakani.

MN Press
Everton Luiz

- Najupečatljivija utakmica u mojoj karijeri bio je derbi utakmica protiv Zvezde, u gostima. Vodili su 1:0, a ja sam postigao izjednačenje u 90. minutu. U slavlju sam odigrao sambu, jer sam veliki navijač Ronaldinja i voleo sam tu njegovu klasičnu proslavu. Sambu sam odigrao pred njihovim navijačima i nastala je mala konfuzija.

- Zbog toga me navijači Partizana vole i dan-danas, dok me navijači Crvene zvezde mrze (smeh). Bio je to fantastičan trenutak. Kada sam stigao u svlačionicu, počeo sam da dobijam mnogo poruka na Instagramu u kojima me psuju i govore da će me ubiti. Nekoliko sati kasnije i moja žena je počela da ih dobija. Bila je prestravljena, a i ja.  Posle su mi rekli da mogu da budem miran, da je to samo ludilo derbija i da se ništa neće desiti. I ništa se zaista nije desilo - rekao je Everton.

U nekoliko reči Everton je opisao atmosferu derbija u Srbiji:

- Tamo je rivalitet zaista rat. To je igra koja zaustavlja grad i državu. Momci pale baklje, bacaju dimne bombe... To je ludo!

MN Press
Everton Luiz

 

IZ Partizana Everton se preselio u italijanski SPAL.

- Tamo je bilo najteže igrati protiv Kristijana Ronalda. Nikada ga nisam video izbliza, a kada smo igrali protiv njega, videli smo da je momak monstrum. Izgubili smo od njih 2:1. Kod odlučujućeg gola naš defanzivac je bio daleko ispred, ali Ronaldo je poleteo kao auto, ostavio ga iza sebe i postigao gol. Proslava navijača kada je postigao gol je bila veoma upečatljiva, pamtiću zauvek. 

Everton danas igra u američkoj MLS ligi za ekipu Real Solt Lejk, ali san je da se vrati u Partizan i pred grobarima završi karijeru.

- Imam ugovor ovde još jednu sezonu i veoma sam srećan, ali moj san je i dalje da se vratim u Partizan i tamo završim karijeru - zaključio je on.

MN Press
Everton Luiz

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike