Čukarički naoštren da saplete Partizan: Svima neka bude jasno, nećemo se predati!

09.04.2022

04:56

0

Autor: 24sedam

Srđan Mijailović uoči malog gradskog derbija

Čukarički naoštren da saplete Partizan: Svima neka bude jasno, nećemo se predati!
srđan mijailović - Copyright MN Press

Ligaški deo sezone Superlige Srbije ulazi u svoj poslednji čin. Predstojećeg vikenda saznaćemo kojih osam klubova će se naći u plej-ofu, a ko će u borbu za opstanak. Takođe, saznaćemo i ko će biti domaćin trećeg, možda i odlučujućeg u šampionskoj trci Zvezde i Partizana, ovosezonskog večitog derbija. Barem na papiru, lakši posao čeka crveno-bele koji na stadionu „Rajko Mitić“ dočekuju kragujevački Radnički i ukoliko slave ugostiće najvećeg rivala u svojoj kući 16. aprila.

S druge strane, izabranike Aleksandra Stanojevića čeka mali gradski derbi sa Čukaričkim. Klub iz Humske u nedelju (19.05, TV Aprena sport Premium) gostuje „brđanima“, koji će, bez dileme, „skupo prodati kožu“ protiv favorizovanog rivala.

- Igrali smo dobro na gostovanjima u Humskoj i na stadionu „Rajko Mitić“, u oba susreta imali smo svoje prilike, ali ih nismo iskoristili. Vrlo kvalitetni timovi Crvene zvezde i Partizana su to znali da kazne. Sigurno je da smo iz toga dosta naučili, a u narednim mečevima videćemo i koliko je ekipa napredovala, koliko smo uspeli da se približimo večitim rivalima – rekao je jedan od najboljih pojedinaca Čukaričkog ove sezone Srđan Mijailović.

Zvezdino dete zimus je bilo nadomak transfera na crno-belu stranu Topčiderskog brda, ali je posao u poslednjem trenutku propao.

- Činjenica je da večiti rivali imaju čak 25 bodova više od nas, a mi za sada čvrsto držimo treće mesto. Jasno je da su ova dva kluba ispred ostalih, ali nama ove sezone nedostaje upravo bolji rezultat protiv Crvene zvezde i Partizana. I trudićemo se da to popravimo, počevši već od duela u nedelju. Crno-beli imaju svoju računicu, čini se da smo mi trenutno rasterećeniji, ali možda je to i naša prednost. Nema dileme da je Partizan favorit, isto tako svima treba da bude jasno da se Čukarički neće ni jednog trenutka predavati i da ćemo probati da ostvarimo pozitivan rezultat, ako nam se ukaže prilika i da pobedimo.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije ističe da Partizan ima vrlo kvalitetan tim, ali nije želeo da ističe pojedince.

- U svim linijama naš rival ima vrlo kvalitetne pojedince, bar po dvojicu na svakoj poziciji. I trenera koji odlično radi, što su pratili i rezultati ove sezone. Ne treba zaboraviti da je Partizan stigao u nokaut fazu Lige konferencije, da se bori za titulu, da je ostvario plasman u polufinale Kupa Srbije. Sve su to rezultati vredni poštovanja, ali opet sa druge strane ne smemo ni sebe da potcenimo. Ima i Čukarički svoje kvalitete, igramo na našem stadionu, u dobroj smo formi, imamo čemu da se nadamo. Sigurno je da ćemo igrati otvoreno, da se nećemo braniti i da će publika na stadionu i pokraj malih ekrana moći da uživa – poručio je Mijailović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike