Derbi "na krovu", Voždovac overava plej-of, ali i Radnik može među najbolje

04.04.2022

07:38

0

Autor: 24sedam

Proleter traži oporavak u duelu sa Čukaričkim u Novom Sadu

Derbi "na krovu", Voždovac overava plej-of, ali i Radnik može među najbolje
20220313vmPantovic1 - Copyright MN Press

Pretposlednje 29. kolo prvog dela šampionata Superlige Srbije zatvara se danas utakmicama Voždovac - Radnik i Proleter - Čukarički.

Derbi meč za plej-of biće odigran na krovu uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium sa početkom od 16.15.

"Zmajevi" (37 bodova) u svom domu na veštačkoj travi stadiona na Tržnom centru imaju imperativ pobede kojom bi osigurali plasman u plej-of, dok sa druge strane Surduličani (33 boda), koji odlično igraju ovog proleća takođe žele isto kako bi na kraju kod kuće protiv Novog Pazara pokušali da se domognu gornjeg doma i prebrinuli sve brige oko opstanka.

- Ovo je svojevrsna meč lopta za nas. Ekipa Radnika igra jako dobro, u prolećnom delu doživeli su tek prvi poraz protiv Partizana u prethodnom kolu, a do tada nisu nijedan gol primili. Dolazi nam čvrsta, disciplinovana i energična ekipa te nam neće biti lako, ali verujem u svoj tim i siguran sam da možemo da dođemo do rezultata koji će nam obezbediti taj dugo priželjkivani plej-of. Dobre igre i pobede svakako vraćaju samopouzdanje, a iz toga dolazi i dobra energija. Mi to sada imamo i nadam se da ćemo taj momentum iskoristiti - istakao je u najavi meča trener domaćina Aleksandar Linta.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Dušan Đorđević veruje u povoljan rezultat.

- U prethodnom periodu zabeležili smo mnogo dobrih rezultata i došli do pozicije da možemo da razmišljamo čak i o tom plej-ofu. Međutim, ima još dva teška kola, veliki broj ekipa je uključen u tu borbu, baš kao i mi, pa ćemo videti. Probaćemo na Voždovcu da pružimo maksimum, da kao i do sada pružimo jednu timsku igru, ono što nas je i do sada krasilo, i da se tamo nadamo nekom povoljnom rezultatu. Voždovac je kvalitetan, u poslednje vreme je u formi sa nekoliko dobrih rezultata, pogotovu na gostujućim terenima. Sa druge strane i mi smo u formi, imamo svoje kvalitete i nadamo se da možemo da izvučemo povoljan rezultat - istakao je trener Radnika Dušan Đorđević.

Voždovcu na ruku ide i ishod jesenjeg duela protiv Radnika jer su u Surdulici slavili 3:1.

Veliki ulog ima i duel u Novom Sadu u kom Proleter i Čukarički zatvaraju 29. kolo Superlige (18.30, TV Arena 2 Premium). Gosti su osigurali treću poziciju, dok domaćem timu "gori" pod nogama jer su serijom poraza pali na 14. poziciju sa samo bodom više od Metalca i tri od Novog Pazara pa im svakako predstoji grčevita borba za opstanak. Pobeda nad favoritom donela bi im malo svežeg vazduha i više nade.

- Čukarički je ofanzivna ekipa, sa kvalitetnim individualcima u tehničkom smislu. Imaju dobar roster i na svakom mestu po dva igrača podjednakog kvaliteta. Igraju otvoreno, na gol više. Imaju interesantne mlade igrače koji zadovoljavaju kriterijume kluba. Za nas je svaka utakmica vredna života u sportskom smislu, i tako moramo da se ponašamo. Moramo podići svest i disciplinu, da bi igrama tražili za sebe povoljne rezultate - oprezan je u najavi meča bio Dušan Bajić, trener kluba iz Novog Sada.

Superliga Srbije, 29. kolo

Petak:

Novi Pazar - Napredak 1:0

Kolubara - Mladost 2:2

Subota:

Partizan - TSC 2:0

Radnički 1923 - Vojvodina 3:2

Radnički Niš - Crvena zvezda 1:5

Metalac - Spartak 2:0

Ponedeljak:

Voždovac - Radnik 16.15 (TV Arena 1 Premium)

Proleter - Čukarički 18.30 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike