Jokić najbolji, po navici! MVP održao čas košarke Lejkersima u Los Anđelesu

04.04.2022

05:42

0

Autor: 24sedam

Somborac brljirao sa 38 poena u pobedi Nagetsa 129:118

Jokić najbolji, po navici! MVP održao čas košarke Lejkersima u Los Anđelesu
jokic - Copyright Tanjug/AP, Profimedia

Nikola Jokić ponovo vodi u trci za MVP NBA u sezoni 2021/22. Za novi dolazak na vrh liste zaslužna je njegova partija protiv Lejkersa koja je Denveru donela 47. pobedu i privremeno peto mesto dva kola pre kraja regularnog dela sezone.

Jokić je bio centralna figura meča u kojem su Nagetsi slavili trijumf rezultatom 129:118, a on je postigao 38 poena, zabeleživši usput još 18 skokova i šest asistencija. 

Bez najboljeg igrača Lebrona Džejmsa, Lejkersi pred svojimnavijačima mogli su da budu ravnopravni samo tri četvrtine. Pred poslednji kvartal gosti su jednostavno prebacili igru u brzoinu više što vremešne "jezerdžije" nisu imale snage da isprate, pa se razlika od 104:104 počela polako da penje sa nekoliko mini-serija. 

Tanjug/AP, Profimedia
 

Jedino su Entoni Dejvis (28 poena, devet skokova i osam asistencija)  i Rasel Vestrbruk (27 poena, deset skokova, sedam asistencija), probali da pruže jači otpor, dok je iza veterana Karmela Entonija ostalo jedno očajno šutersko veče sa 17 poena i 1/8 šut za trojku.

 

 

Ovo je bio šesti poraz u nizu za Lejkersa, dok su Nagetsi došli na peto mesto sa pobedom više od Jute, ali i utakmicom više. Do kraja regularnog dela Denver će odigrati mečeve sa San Antoniom i Memfisom. Dalas koji se nalazi na četvrtom mestu beži dve pobede i biće teško dostignut.

Odlično veče imao je i Nemanja Bjelica, koji je u pobedi njegovog Golden Stejta nad Sakramentom 109:90 postigao 17 poena, uhvatio 12 lopti i zabeležio još šest asistencija i dve blokade.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike