Iskoristio šansu! Klinac spasio "Brđane" u duelu sa prvakom iz komšiluka

26.03.2022

22:35

0

Autor: 24sedam

Belo-crni su sigurni na trećem mestu tabele Superlige

Iskoristio šansu! Klinac spasio "Brđane" u duelu sa prvakom iz komšiluka
20220219ivCukarickiMladost26 - Copyright MN Press

Fudbaleri Čukaričkog iskoristili su pauzu u Superligi, zbog obaveza reprezentacija, pa su odigrali utakmicu sa Sutjeskom. U duelu sa prvakom Crne Gore, međutim nije bilo pobednika, rezultat je bio 1:1. Nikšićani su poveli pogotkom Darka Nikača u 82. minutu, izjednačio je posle sjajne akcije 19-godišnji Aleksandar Kadijević pet minuta kasnije.

Šef struke belo-crnih Saša Ilić nije mogao da računa na mlade reprezentativce Srbije Novaka Mićovića, Viktora Rogana, Uroša Drezgića i Jovana Lukića, novopečenog "A" reprezentativca Crne Gore Marka Rakonjca, mladog reprezentativca BiH Milana Savića, kao i nekolicine igrača koji su u procesu oporavka od povreda.

Samim tim, bila je ovo odlična prilika da se provere i mlađe snage, pa su za ovaj meč pozvani i momci iz omladinskog tima, Braunović, Adžić, Pavlović, Vrekić, Miladinović, kao i tandem iz BASK-a, Obradović i Kadijević. Svi oni su šansu dobili sa klupe, tokom drugog poluvremena.

Kao što je rečeno, golovi su viđeni tek u samoj završnici.

U 82. minutu Sutjeska je povela, Nikač je bio priseban, primirio je loptu u protivničkom šesnaestercu, a potom je sa šest metara rutinski smestio u mrežu Čukaričkog - 0:1. Mogli si Crnogorci odmah potom da dupliraju prednost, najpre je udarcem glavom Pajović pogodio prečku, u nastavku akcije Belić je skinuo zicer Nikaču.

Nikšićani su brzo kažnjeni za brojne promašaje. Miladinović je u 87. minutu glavom prebacio loptu ka Kadijeviću, koji se driblingom u prijemu oslobodio čuvara, a potom je lako savladao Ličanina - 1:1.

U narednom kolu Superlige, pretposlednjem pre početka plej-ofa, Čukarički će gostovati Proleteru. Zatim ih i čeka duel sa Partizanom, na svom stadionu. "Brđani" su inače sigurni na trećem mestu, sa 52 boda iz 28 utakmica.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike