Van Gal otkrio zastrašujuću istinu! Bori se sa agresivnim rakom prostate, završio sa 25 zračenja

04.04.2022

06:30

0

Autor: 24sedam

Holanđanin će u avgustu proslaviti 71. godinu

Van Gal otkrio zastrašujuću istinu! Bori se sa agresivnim rakom prostate, završio sa 25 zračenja
Luj van Gal - Copyright Profimedia

Selektor holandske reprezentacije Luj van Gal otkrio je u televizijskom intervjuu da ima rak prostate. Sedamdesetogodišnji trener već neko vreme boluje i još uvek nije jasno da li će to uticati na njegovo funkcionisanje i naterati ga da se povuče sa mesta stratega "lala" koje očekuje učešće na Mundijalu u Kataru.

- Ugledaju rumenilo na mojim obrazima i pomisle "kako je to zdrav momak". To naravno nije slučaj. Odlučio sam da to ne otkrivam ljudima oko sebe da ne bih tako uticao na njihove izbore. Bolest je dijagnostikovana krajem 2020. godine, a lečenje je počelo 2021. godine. rekli su mi "vidi, ti ne umireš od raka prostate". Obično umirete od osnovnih bolesti. Ali to je agresivna forma. Bio sam zračen 25 puta - otkrio je Van Gal.

Iskusni stručnjak rekao je da je dobio povlašćeni tretman u bolnici.

Profimedia
Luj Van Gal

- Dozvolili su mi da prođem zadnji ulaz i kada sam otišao na pregled, odmah su mi dozvolili da odem u drugu sobu ako bih morao da čekam. Odličan tretman.

Van Gal je stoga zahvalan što je okruženje čuvalo njegovu bolest u tajnosti.

- To se kaže i prijateljima i rođacima, ali govori nešto o mom okruženju, jer znaju da drže jezik za zubima. To je lepo.

Van Gal, koji će ovog avgusta proslaviti 71. godinu, vratio se prošle godine iz penzije za treći selektorski mandat na klupi Holandije, nakon neuspeha tima pod vođstvom Franka de Bura na EP. Van Gal je jedan od najtrofejnijih trenera u Evropi. Vodio je Ajaks, Barselonu u dva mandata, Bajern, Mančester junajted, Alkmar...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike