Sa Piksijem se ne treba "kačiti"! Selektor Srbije prvo oštro uzvratio Dancu, a sada očitao lekciju i Švajcarcu (VIDEO)

03.04.2022

09:02

0

Autor: 24sedam

Još se pamti duel sa "sajdžijama"

Sa Piksijem se ne treba "kačiti"! Selektor Srbije prvo oštro uzvratio Dancu, a sada očitao lekciju i Švajcarcu (VIDEO)
0MMM4772 - Copyright MN Press

Voljom žreba, fudbalske reprezentacije Srbije i Švajcarske biće u istoj grupi na Svetskom prvenstvu u Kataru, uz Brazil i Kamerun. Kada se spomenu dueli sa ovom evropskom selekcijom, odmah na pamet padnu poraz od 2:1 na prošlom Mundijalu u Rusiji, kao i provokacije od strane njihovih reprezentativaca koji su poreklom sa Kosova i Metohije.

O svemu tome pričao je i selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi.

- Biće toga. Ne možeš da zabraniš medijima, oko tih gluposti da se piše. Smatram ljude iz Fudbalskog saveza Švajcarske sportskim prijateljima. Složili smo se da treba da respektujemo jedni druge, da se te provokacije ne dešavaju. Mislim da će to oni preneti svojim igračima, koji su to radili, da budu na nivou takmičenja koje igraju. Sa naše strane neće biti problema. Mene politika ne zanima i mi nećemo provocirati. Ako je nekome zadovoljstvio da provocira... Mene to neće dotaći. Smatram da su ti igrači dovoljno pametni da ne ponavljaju iste greške.

Jedan od novinara u miks zoni postavio mi je pitanje za Švajcarsku i politiku. Pitao sam ga šta me pitaš? I rekao mu da se smiri, da ne talasa previše i pređe na drugo pitanje. Izbegao sam da o tome razgovaram. Hoću da držim našu reprezentaciju dalje od toga. Mi ne idemo na tu kartu da vređamo nekoga, ili da ga na taj način ugrožavamo - kazao je Stojković, uz osvrt na pomenuti poraz od pre četiri godine.

- Neko me je pitao za tu osvetu. Neko od naših novinara. Kažem kakvu osvetu? U fudbalu i u sportu nema osvete. Igraš za svoj dres i svoju državu. To što je bilo pre četiri godine, mi smo izgubili. Nama je potpuno jasno šta treba Srbiji da ode u nokaut fazu - rekao je Stojković koji je nedavno ušao u kraću polemiku i sa jednim od danskih novinara.

Posle poraza u prijateljskoj utakmici u Kopenhagenu, jedan od tamošnjih novinara je postavio sledeće pitanje.

- Pre utakmice ste rekli da rezultat nije bitan. Kako možete da kažete da vas ne zanima što ste izgubili? - bilo je pitanje, a usledio je odgovor Stojkovića (na 2:00 na snimku) kome se baš i nije svidelo dalje insistiranje.

- Pa lepo sam rekao, ne zanima me. Ne znam koliko vama znači ova pobeda - kazao je tada Piksi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike