Da li je Srbija u grupi smrti na Mundijalu? Evo detaljnog pregleda mesta na FIFA listi, pa da vidimo ko je dobro, a ko loše prošao!

01.04.2022

19:23

0

Autor: 24sedam

Igraćemo sa Brazilcima, Švajcarcima i Kameruncima

Da li je Srbija u grupi smrti na Mundijalu? Evo detaljnog pregleda mesta na FIFA listi, pa da vidimo ko je dobro, a ko loše prošao!
Tan2022-4-1_19207493_0(1) - Copyright Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Obavljen je i žreb za Svetsko prvenstvo koje će u Kataru biti organizovano od 21. novembra do 18. decembra. Selekcija Srbije igraće u grupi G, sa Brazilcima, Švajcarskom i Kamerunom.

Da li je moglo bolje, ili gore? O tome više ne vredi pričati i raspravljati, ali je jasno da ekipi Dragana Stojkovića Piksija neće biti lako. U narednim redovima ćemo navesti koje mesto svaka od selekcija zauzima na FIFA rang listi.

 

Krenućemo od naše grupe. Brazilci su na prvoj poziciji na svetskoj rang listi, dok su Švajcarci na 14. mestu. Naš nacionalni tim je na 25. poziciji, a Kamerunci na 12 mesta niže.

Dakle, sve selekcije su u prvih 50, tačnije, u prvih 40.

Kada je reč o grupi A, tu je domaćin Katar, na 51. poziciji, a igraće još i Ekvador (46.), prvak Afrike Senegal (20.) i Holandija kao desetoplasirani tim na svestskoj rang listi.

U grupi B su Engleska (5.), Iran (21.), Sjedinjene Američke Države (15.) i tim koji će doći iz evropskog baraža. Podsetimo, o ovom mestu odlučuju tri evropske selekcije, Ukrajina (27.), Škotska (39.) ili Vels (18.).

U grupi C su četvrtoplasirana svetska selekcija Argentina, Saudijska Arabija (49.), Meksiko (9.) i Poljska koja je na 26. mestu.

Grupu D čine Francuska koja brani trofej (3.), tim iz interkontinentalnog baraža, a to su Peru (22.), Australija (42.) ili Ujedinjeni Arapski Emirati (68.), Danska (11.) i Tunis (35.) U grupi E su Španija (7.) tim iz interkontinentalnog baraža, Kostarika (31.)  ili Novi Zeland (101.), Nemačka (12.) i Japan (23.)

U grupi F su: Belgija (2.), Kanada (38.), Maroko (24.) i Hrvatska koja je 16-plasirana. I poslednja grupa je H, u kojoj su Portugal koji je osmoplasirani, Gana (60.), Urugvaj (13.) i Južna Koreja koja je 29. svetski tim.

 

 

Pozicije ste videli, i šta vi mislite koja je grupa smrti? Da li je to naša, ili neka druga? Možda je najbolje prošla Holandija, kao i Francuska koja ne bi trebalo da ima problema. A i Hrvati mogu da budu zadovoljni jer su u grupi sa Belgijancima koji će im biti najveći takmac. A sa Kanadom i Marokom ne bi trebalo da bude problema.

Ali, videćemo kada sve počne, jer ni ovaj Mundijal neće proći bez iznenađenja. To je sigurno.

SASTAVI GRUPA ZA SP U KATARU:

Ovi su sastavi grupa:

Grupa A: Katar, Ekvador, Senegal i Holandija

Grupa B: Engleska, Iran, SAD i tim iz evropskog baraža

Grupa C: Argentina, Saudijska Arabija, Meksiko i Poljska

Grupa D: Francuska, (tim iz interkontinentalnog baraža), Danska i Tunis

Grupa E: Španija, (tim iz interkontinentalnog baraža), Nemačka i Japan

Grupa F: Belgija, Kanada, Maroko i Hrvatska

Grupa G: Brazil, Srbija, Švajcarska i Kamerun

Grupa H: Portugal, Gana, Urugvaj i Južna Koreja

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike