Piksi ujedinitelj, Švajcarci nisu kao pre! Kakvi da nemamo šanse, mi smo najbolji protiv najjačih!

01.04.2022

18:58

0

Autor: 24sedam

Rade Bogdanović veruje u Orlove

Piksi ujedinitelj, Švajcarci nisu kao pre! Kakvi da nemamo šanse, mi smo najbolji protiv najjačih!
80254_1_s - Copyright Printscreen/Euronews

Nekadašnji fudbaler i jedan od najzahvalnijih sagovornika za komentarisanje aktuelnih fudbalskih tema Rade Bogdanović veruje u „orlove“. Iako su najbolji srpski fudbaleri smešteni u grupu smrti sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, Bogdanović smatra da izabranici Dragana Stojkovića i te kako imaju čemu da se nadaju u Dohi.

- Prosto neverovatno da izvučemo gotovo iste protivnike, ali eto i to se dešava. Što se tiče samih šansi, moram da kažem da je Brazil uvek Brazil, ali ne onakav kakav je bio pre 20 godina, poslednje SP su uzeli 2002. godine, a nakon toga se u par navrata i obrukali. Imaju par igrača, ali ne klase Ronalda i Ronaldinja. Ipak, evidentno je da su kompaktni i da su prošli kvalifikacije. Interesantno, najbolji deo njihovog tima su golmani. Imaju Nejmara, koga nigde nema, znači da imamo šanse – rekao je za „Euronews“ Bogdanović i dodao:

- Kakvi da nemamo šanse - taman posla, mi smo najbolji protiv najjačih. Što se tiče Kameruna, to je klasična afrička selekcija, dominantna snaga, fizička sprema... Međutim, mislim da ako se lopta spusti trebalo da ih pobedimo bez problema, iako su jako dobra selekcija. Definitivno više znamo fudbala od njih.

Prethodni duel protiv Švajcarske bio je na Mundijalu u Rusiji, kada je Aleksandar Mitrović postigao vodeći gol u petom minutu, da bi kasnije pogocima Džake i Šaćirija švajcarska selekcija došla do preokreta. Sudija na tom meču, Feliks Brih, definitivno nije zadovoljio Bogdanovića, s obizrom da je propustio da svira jedanaesterac kada je Mitrović bio fauliran u kaznenom prostoru.

- Protiv Švajcarske će da proradi naš inat. Nemamo dobra iskustva sa sudijom, a sa njima nemamo problem. Al eto taj nesrećnik neće biti na SP. Dakle to je ekipa u kojoj dominiraju Balkanci. Pobedili nas jesu prošli put, ali mislim da ni oni nisu ta ekipa od pre. Ja sam sto odsto siguran da ćemo ih pobediti.

Za kraj, istakao je ulogu selektora i atmosfere u svlačionici.

- Dragan Stojković je napravio fenomenalnu atmosferu, kao niko do sad. Dugo nismo imali ujedinitelja, nismo imali trenera koji bi doneo pravdu i to se na neki način primeti za sve ovo vreme koliko je on na čelu reprezentacije. Optimizam je zdrav, ali ne treba preterivati i ne treba nikome pretiti, fudbal je jako interesantna i brutalna igra. Ali je evidentno da imamo dobre igrače, igramo napadački i mislim da će nam Švajcarci odgovarati – kazao je Rade Bogdanović. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike