Zvezda stigla Partizan! Ohi za egal, a Pavkov za preokret u Milanovcu i velika tri boda! (FOTO/VIDEO)

14.03.2022

16:44

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli u četvrtak protiv Rendžersa

Zvezda stigla Partizan! Ohi za egal, a Pavkov za preokret u Milanovcu i velika tri boda! (FOTO/VIDEO)
0MAR21 - Copyright MN Press

Metalac i Crvena zvezda odigrali su poslednju utakmicu 27. kola Superlige, a slavili su gosti iz Beograda sa 2:1. Na taj način su se izjednačili na prvom mestu po broju bodova sa Partizanom koji je juče odigrao nerešeno sa Napretkom.

Ako i u naredna tri kola oba tima pobede u svim mečevima, odnosno budu sa istim brojem bodova, crveno-beli će imati bolju poziciju, odnosno preteći najvećeg rivala, na početku plej-ofa. Takođe, treći ovosezonski derbi bio bi igran na stadionu "Rajko Mitić". Zvezda je ovakav razvoj situacije izborila zahvaljujući boljem učinku u međusobnim okršajima sa Partizanom. Kao gost je odigrala nerešeno (1:1), a kao domaćin pobedila sa 2:0.

Trijumf u Gornjem Milanovcu ujedno je bio i dobra uvertira za revanš Lige Evrope sa Glazgov Rendžersom u kojem ekipa Dejana Stankovića juri zaostatak od tri gola.

Inače, prvo je domaćin došao u vođstvo u 33. minutu, golom Stefana Cvetkovića, a u prvom minutu nadoknade mrežu dobrog Dušana Markovića je zatresao Ohi Omoijuanfo. Konačan rezultat je postavio Milan Pavkov, u 57. minutu. Visoki napadač je inače na početku nastavka utakmice ušao umesto El Fardu Bena.

U ovaj duel, ekipe Milije Žižića i Dejana Stankovića ušle su sa različitim ciljevima. Domaćin da se bori za opstanak pošto je na pretposlednjem mestu, a gost da nastavi sa najvećim rivalom trku za titulu. Baš zbog imperativa pobede, branilac titule ušao je sa najjačim sastavom. Na drugoj strani, Metalac nije ušao sa "belom zastavicom" već je bio ravnopravan akter meča.

I poveo je prvi, posle greške Aleksandra Dragovića (koje se veoma retko viđaju). Prestiž je iskoristio propust iskusnog defanzivca i proigrao Cvetkovića koji je savladao Milana Borjana. Onda je Zvezda izjednačila u najboljem mogućem trenutku, u samoj završnici poluvremena. I to prema Ohija koji je u poslednja četiri superligaška meča dao po gol. Pre toga centrirao je Aleksandar Katai koji je i danas bio raspoložen za igru.

Usledila je i pomenuta izmena, a Pavkov se na pravi način odužio Stankoviću.

U meču u Milanovcu je bilo mnogo tempa, prilika na obe strane, žutih kartona, tri gola, tako da je publika imala šta da vidi.

Zvezdu sada očekuje domaćinstvo Kolubari, pa gostovanje u Nišu, Radničkom. U 30. kolu ugostiće Radnički 1923, a onda kreće plej-of. Metalac ima pred sobom duele sa ekipom Mladosti, Spartaka i Napretka.

Dešavanja iz Gornjeg Milanovca mogli ste uživo da pratite na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90. MINUT - Posle slobodnog udarca za Metalac, sudar u kaznenom Zvezde. Na travi su ostali Stojić i Pavkov.

88. MINUT - Nikolić i Grbović su ušli umesto Bačkulje i Čađenovića.

87. MINUT - Kanga je izveo korner, ali je Srnić napravio faul u napadu.

84. MINUT - Pankov je napravio prekršaj. Slobodan udarac, ali je Pavkov izbacio loptu u korner. Stuparević ga je izveo. Stojić je pokušao, ali je lopta ipak otišla pored gola Borjana.

79. MINUT - Ušao je Pankov umesto Ivanića. I on je dobio aplauze.

77. MINUT - Pokušao je Ivanić sa 30-ak metara, ali veoma neprecizno. Pokušaj Pičinija da centrira sa desne strane je izblokiran.

74. MINUT - Nova izmena u Metalcu. Umesto strelca Cvetkovića ušao je Mandić. U istom minutu, Kanga je proigrao Kataija koji je pokušao driblinzima da prevari odbranu domaćina. Ali je zaustavljen.

70. MINUT - Katai je bio u kaznenom Metalca, ali je bio izblokiran.

69. MINUT - Ušao je Srnić umesto Ohija. Norvežanin je dobio aplauze.

67. MINUT - Posle duže akcije i dodavanja Kataija, Pavkov je dao svoj drugi gol, ali je poništen odmah zbog ofsajda.

64. MINUT - Kanga je pokušao sa distance, ali pored gola.

62. MINUT - Ušli su Stuparević i Stojanović. Umesto Fićovića i Antonijevića.

60. MINUT - Pavkov je dao gol, ali je poništen zbog faula u napadu. Ušao je Gajić umesto Rodića.

57. MINUT - Pavkov za 2:1! I za preokret u Milanovcu! Asistenciju je upisao Ivanić. Proigrao je Pavkova koji je loptu poslao ispod Markovića.

55. MINUT - Katai je ušao u kazneni po desnoj strani, ali nije najbolje centrirao. Lopta je na kraju završila u rukama Markovića. Na drugoj strani, Pičini otklanja opasnost.

53. MINUT - Sada je i Sanogo dobio žuti prekršaja nad Fićovićem.

51. MINUT - Kanga je centrirao sa desne strane, Ohi je pokušao glavom, ali metar pored gola.

48. MINUT - Pokušao je Katai sa ivice kaznenog prostora, ali je ta lopta bila lak plen za Markovića. Na drugoj strani, Prestiž je pokušao da proigra saigrača, ali je pas bio prejak.

Na poluvremenu je Stanković uveo Pavkova umesto Bena.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45.+1 MINUT - Ohi je izjednačio na 1:1. Pre toga, Pičini je pogodio prečku, lopta se odbila do Kataija koji je "lomio" odbranu domaćina. Na kraju je centrirao i pronašao Norvežanina koji je glavom sa nekoliko metara pogodio.

Podsetimo, novajlija u redovima Zvezde dao je po gol i u prethodnim superligaškim mečevima. Bio je strelac i u duelima protiv Partizana, Novog Pazara i Voždovca.

44. MINUT - Ohi je krenuo ka Markoviću, ali je golman domaćina na vreme

43. MINUT - I golman Marković je dobio žuti karton.

Sa tribina stadiona u Gornjem Milanovcu se čuje "Igrajte za titulu..." To je poruka Delija.

39. MINUT - Katai je ušao u kazneni po desnoj strani, lobovao Markovića, ali je lopta otišla preko gola.

33. MINUT - U narednom napadu zbog koškanja po žuti karton su dobili Kanga i Čađenović. U beležnicu Simovića su već upisani Stojić i Pičini.

32. MINUT - Stefan Cvetković! Poveo je Metalac sa 1:0. Pre toga, pogrešio je Dragović. Usledila je kontra, a Prestiž je proigrao Cvetkovića koji je bez većih problema savldao Borjana.

27. MINUT - Kanga je natrčao na loptu, ali sa 15-ak metara šutirao je pored gola.

24. MINUT - Ben je izveo korner sa leve strane. Otklonjena je opasnost, a Kanga je napravio prekršaj nad Krajišnikom. Nije dobio žuti karton, a trener Žižić je tražio objašnjenje od pomoćnog sudije.

18. MINUT - Korner za Zvezdu, ali u prvom naletu ništa se nije desilo. Kao ni u drugom.

16. MINUT - Fićović je centrirao sa desne strane, a Antonijević je sa leve strane utrčao, ali pogodio spoljni deo mreže.

14. MINUT - Ivanić je imao odličnu priliku, ali je sa nekoliko metara sa leve strane propustio šansu. Tačnije, Marković mu je odlično ušao u šut.

8. MINUT - Prestiž je prošao Rodića koji ga je faulirao. Otklonjena opasnost, U nastavku akcije, Ben je pao. Kasnije je Ohi šutirao, ali je golman Marković odbranio. Sudija Simović inače nije smatrao da start nad napadačem sa Komora nije bio za penal.

5. MINUT - Pogrešio je Pičini na sredini terena, ali to nisu iskoristili igrači Metalca.

Utakmica je počela.

Stateri za Metalac su: Marković, Vlalukin, Stojić, Milićević, Bačkulja, Antonijevi, Krajišnik, Čađenović, Cvetković, Fićović i Prestiž.

Nema Filipa Stuparevića, među starterima.

Za Zvezdu će od početka igrati: Borjan, Pičini, Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga, Ben, Ivanić, Katai i Ohi.

Pošto crveno-beli imaju šansu za deobu prvog mesta, jasno je da Stanković ne želi da propusti ovakvu priliku. Samim tim izveo je najjači tim.

Na klupi su: Gordić, Gajić, Pankov, Krstičić, Pavkov, Đurić, Motika, Živković, Stanković, Radulović i Srnić.

Poznati su i sastavi, a sudija će biti Novak Simović. U VAR sobi je Momčilo Marković.

Superliga, 27. kolo:

Subota:

Proleter NS - Radnik 2:0 (0:0)

(Milovanović 56, Babić 65)

Radnički - Vojvodina 1:0 (0:0)

(Pejović 16 p)

Čukarički - TSC 1:1 (0:0)

(Rakonjac 54 - Mirčevski 90+7)

Nedelja:

Kolubara - Radnički 1923 0:0

Partizan - Napredak 0:0

Voždovac - Spartak 1:1 (1:0)

(Pantović 33 - Todoroski 66)

Ponedeljak:

Novi Pazar - Mladost 0:0

Metalac - Crvena zvezda 1:2 (1:1)

(Cvetković 32 - Ohi 45+1, Pavkov 57)

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike