Partizan opet razočarao! Posle debakla od Fejenorda, Napredak odoleo u Humskoj! (FOTO/VIDEO)

13.03.2022

15:33

1

Autor: 24sedam

Ekipa Aleksandra Stanojevića u četvrtak poražena u Ligi konferencija

Partizan opet razočarao! Posle debakla od Fejenorda, Napredak odoleo u Humskoj! (FOTO/VIDEO)
0MET7074 - Copy - Copyright MN Press

Posle poraza od Fejenorda u Ligi konferencija, fudbaleri Partizana su odigrali bez golova sa Napretkom. Sada su situaciju u šampionatu dodatno zakomplikovali pošto sada ekipa Aleksandra Stanojevića ima tri boda više od Crvene zvezde, ali treba reći da crveno-beli imaju meč manje. U ponedeljak (15.55 TV Arena sport), ekipa Dejana Stankovića će igrati protiv Metalca. Tako da će borba za titulu biti veoma zanimljiva, pošto su crno-beli najvećem rivalu dali šansu da se bodovno izjednače.

Za ovu činjenicu zaslužni su igrači i trener, jednako koliko su bili zaslužni za osam bodova viška u jednom momentu ove trke u Superligi. Nešto bi moralo da se menja, ali pogled ka klupi, kao prema terenu, ne otkriva čoveka sposobnog za taj krupan preokret.

Očigledno je da se ekipa iz Humske nije oporavila od poraza od Holanđana, a to je i priznao Stanojević posle meča. Već u četvrtak, gostovaće u Roterdamu i ostaje da se vidi kakav će tamo biti ishod. Ali, na osnovu danas viđenog nema mnogo razloga za optimizam.

Dubok je kanal iskopao poraz od Fejenorda u četvrtak uveče. Istini za volju, onih 2.500 fanatika koji su dolazili po svim vremenskim uslovima i nezavisno od rezultata prethodnih utakmica, ni 2:5 od Holanđana nije oteralo od Humske, niti im je narušilo dobru veru da će se na kraju ova trka završiti titulom. Najviše na krilima te podrške, krenulo je "o-ruk" vađenje crno-belog tima iz ponora,

Stanojević nije mogao da računa samo na Bibarsa Natha, a ostali su mu svi bili na raspolaganju. Aleksandra Popovića je na golu zamenio Nemanja Stevanović, a Lazar Pavlović je opet bio starter. Međutim, išlo je teško i kilavo toliko da je Stanojević posle 0:0 na poluvremenu izvršio četvorostruku izmenu. Ušli su Jović, Holender, Jevtović i Živković, a izašli Pavlović, Menig, Urošević i Jojić.

Od drugog poluvremena, energija se promenila, ali se golman Napretka Nikola Vasiljević (na pozajmici iz Crvene zvezde) nije pošteno zabrinuo do 56. minuta kada je Lutovac kao levo krilo centrirao i nikog nije bilo da na to samo podmetne nogu za gol. U 61. minutu, u prvom kontaktu sa loptom, mladi Marko Milovanović (zamenio Lazara Markovića) je sa prve stative gađao pored gola, tek toliko da nervoza počne da raste, pa da kipi, dok nije proključala zbog stalnih previjanja gostujućih fudbalera.

Reklo bi se da je izbor taktike bio legitiman,baš kao što je i odgovor domaćih na to da im ne vraćaju loptu iz auta bila etički ispravna. Tako se nekorektnost gostiju preplitala sa nemoćnim pokušajima domaćih, pa je od fudbalski vrednog moglo da se vidi još samo jedan pokušaj Milovanovića glavom sa oko pet metara.

Upravo je mladi napadač mogao da postane heroj, ali ga je u sudijskoj nadoknadi u tome sprečio golman Vasiljević. I on je često "krao" vreme, a zbog toga mu je i sudija Aleksandar Živković na kraju pokazao žuti karton.

Mada treba reći i da je ekipa Ivana Stefanovića povremeno pretila Stevanoviću.

I na kraju, Kruševljani su odoleli i osvojili veliki bod u borbi za plej-of. Sada su na sedmom mestu tabele, sa 34 boda. A Partizanu predstoji nastavak borbe za titulu.

Dešavanja sa stadiona Partizana mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

95. MINUT - Živković daleko pored gola Napretka.

94. MINUT - Rikardo je sa leve strane pogodio spoljni deo mreže. Vasiljević je dobio žuti karton zbog odugovlačenja.

90. MINUT - Sudijska nadoknada je bila sedam minuta. Kakva prilika za Milovanovića, ali je pokušaj glavom sa nekoliko metara zaustavio Vasiljević.

87. MINUT - Živković izvodi slobodan udarac. Đeković je skočio i otklonio opasnost. Pokušao je Rikardo, ali Vasiljević je uhvatio. Pored je bio Vujačić.

84. MINUT - Vasiljeviću je ispala lopta prilikom intervencije posle centaršuta sa desne strane, ali se sudario sa saigračima. Ostao je da leži golman Kruševljana. Ipak, ubrzo je nastavio da brani.

81. MINUT - Kunić je pogodio stativu sa desetak metara. Mnogo sreće za domaćina. Ali je na kraju ipak sviran ofsajd.

79. MINUT - Faul Lutovca u napadu. Trostruka izmena u Napretku. Ušli su Džugurdić, Mladenović i Kunić.

77. MINUT - Pao je Rikardo u kaznenom prostoru, ali sudija Živković pokazuje da se igra nastavi. Kasnije je Kojičić bio na travi, ušla je lekarska ekipa, pa je publika dodatno negodovala.

75. MINUT - Lutovac je ubacio loptu u kazneni, ali je na kraju Vasiljević ipak bio uspešniji od Rikarda. U nastavku akcije, ali na suprtotnoj strani. Šutirao je Melunović sa distance, ali je odbranio Stevanović.

74. MINUT - Kontra Napretka. Ipak, napad je "umrtvljen". Na kraju su igrači Napretka i prekombinovali, pa je lopta na kraju završila u autu.

71. MINUT - Korner za goste, sa desne strane. Živković je intervenisao, lopta je u autu.

70. MINUT - Ivanić je ušao umesto Đuričkovića. To je bila nova izmena u redovima Napretka.

66. MINUT - Sve jače skandiranje sa tribina. "Napadaj, napadaj, Partizane, napadaj..."

62. MINUT - Odmah i šansa za Milovanovića. Sa pet metara, pored stative, posle pokušaja glavom.

61. MINUT - Ušao je Milovanović umesto Markovića. Tada je Stanojević sve karte bacio na napad. Pre toga je Jović je ušao u kazneni prostor. Bilo je povlačenja, pa je bio neprecizan.

57. MINUT - Dobra prilika za Markovića, ispred samog gola Napretka. Ali ispostavilo se da je bio ofsajd. Nešto kasnije i Melunović je dobio žuti karton,

54. MINUT - Jović je iznudio prekršaj. Akcija po levoj strani, ali su gosti otklonili opasnost.

49. MINUT - Holender se okrenuo, snažno šutirao ali je Vasiljević odbranio.

47. MINUT - Povredio se Marjanović. Ubrzo je i napustio teren, a zamenio ga Stevanovooć. To je u tim trenucima bila prva izmena u redovima gostiju.

Sa tribina se čulo "napadaj, napadaj, Partizane, napadaj..."

Stanojević je uveo Jovića, Holendera, Jevtovića i Živkovića. Izašli su Pavlović, Menig, Urošević i Jojić.

Nastavak utakmice je kasnio, pošto su kasnili gostujući fudbaleri. Ipak, posle nekoliko minuta je sve bilo u redu.

Kako je saopšteno iz Partizana, meč je uživo gledalo 2.506 navijača.

KRAJ POLUVREMENA!

45.+1 MINUT - Lutovac je centrirao, Rikardo je pokušao glavom, ali je Vasiljević uhvatio loptu bez problema.

45. MINUT - Čuju se i zvižduci golmanu Vasiljeviću zbog odugovlačenja.

43. MINUT - Posle starta Kojičića nad Markovićem. Sudija Živković je obojici pokazao po žuti karton. Jednom zbog starta, a drugom zbog prigovora.

41. MINUT - Lutovac je osvojio loptu u kaznenom protivnika, ubacio je na peterac, ali je na prvoj stativi lako uhvatio Vasiljević.

38. MINUT - Nije lepo zahvatio loptu Marjanović pa je bio i veoma neprecizan posle centaršuta Sprema. Velika prilika Kruševljana je otišla u nepovrat.

37. MINUT - Centrirao je Đuričković sa desne strane, ali je Stevanović uhvatio loptu.

35. MINUT - Miletić je skočio na drugoj stativi posle centaršuta sa desne strane, glavom gađao bliži ugao, ali je intervenisao Melunović. Signalizirali su crno-beli igranje rukom, ali sudija Živković pokazao da se igra nastavi.

29. MINUT - Faul Rikarda u napadu. Faulirao je Kojičića, i dobio je žuti karton. Pokušao jenapadač Partizana pre toga makazice, bio je to veoma neoprezan start.

27. MINUT - Grub prekršaj Raškovića nad Lazarom Markovićem. Dobio je i žuti.

20. MINUT - Vujačić je posle kornera šutirao, ali je bio neprecizan.

Završena je i utakmica Kolubara - Radnički 1923. Nije bilo golova.

16. MINUT - Saša Jovanović je centriri sa leve strane, lopta se odbila na nogu Đuričkovića koji je bio veoma neprecizan. Daleko od gola Stevanovića.

14. MINUT - Gužva ispred gola gostiju, ali su se ipak odbranili. Crno-beli postepeno pritiskaju.

12. MINUT - Lutovac je centrirao sa desne strane, ali je ispred Rikarda intervenisao Đeković. Glavom je poslao loptu preko prečke i otklonio opasnost. Samo korner za crno-bele.

7. MINUT - Menig je pao posle kontakta u kaznenom prostoru, ali sudija Živković nije smatrao da je to dovoljno za penal. Igra je nastavljena.

4. MINUT - Rikardo je krenuo ka golu protivnika, ali je osujećen u samoj završnici.

Počela je utakmica.

Pre početka meča minut ćutanja zbog smrti nekadašnjih fudbalera Partizana, Nebojše Vučićevića i Dragoljuba Jeremića.

Utakmica uskoro počinje. Vreme je lepo, ali poseta nije velika.

Kao što je najavljeno, u timu nema Natha, a na golu će umesto Popovića biti Stevanović. Status bonus igrača imaće Pavlović, a na mestu desnog beka biće Lutovac. 

Starteri za Partizan u meču 27. kola su: Stevanović, Lutovac, Miletić, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Jojić, Marković, Pavlović, Menig i Rikardo.

A za Napredak koji vodi Ivan Stefanović: Vasiljević, S. Jovanović, Kojičić, Spremo, Đeković, Marjanović, Rašković, Đ. Jovanović, Đuričković, Kočić i Melunović.

Kada je reč o rezervama šansu će čekati: Popović, Saničanin, Holender, Živković, Jevtović, Ostojić, Brežančić, Milovanović, Terzić, Jović i Smiljanić.

U ekipi Napretka, rezervisti su:; Savić, Mladenović, Kunić, Projić, Marinković, Todorović, Stevanović, Džugurdić, Ivanić, Milovanović i Bačanin.

FK Partizan
 

Poznati su i sastavi uoči meča koji će da počne u 14.30.

Sudija je Aleksandar Žikvović.

Superliga, 27. kolo:

Subota:

Proleter NS - Radnik 2:0 (0:0)

(Milovanović 56, Babić 65)

Radnički - Vojvodina 1:0 (0:0)

(Pejović 16 p)

Čukarički - TSC 1:1 (0:0)

(Rakonjac 54 - Mirčevski 90+7)

Nedelja:

Kolubara - Radnički 1923 0:0

Partizan - Napredak 0:0

19.00 Voždovac - Spartak

Ponedeljak:

14.00 Novi Pazar - Mladost

15.55 Metalac - Crvena zvezda

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike