Zvezdino veče za zaborav! Primila od Rendžersa tri gola, promašila penal, poništeni golovi... Samo veliko čudo vodi dalje! (FOTO/VIDEO)

10.03.2022

21:54

0

Katai nije realizovao najstrožu kaznu

Zvezdino veče za zaborav! Primila od Rendžersa tri gola, promašila penal, poništeni golovi... Samo veliko čudo vodi dalje! (FOTO/VIDEO)
Tan2022-3-10_214841240_1 - Copyright Tanjug/Jane Barlow/PA via AP

Fudbaleri Crvene zvezde su poraženi u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope i to prilično ubedljivo. Bolji je bio Rendžers sa 3:0, pa će u revanšu u Beogradu za sedam dana biti potrebno veliko čudo. Golove su dali kapiten Džejms Tavernije iz penala, Alfredo Morales, kao i Leon Balogun.

Jeste domaćin dao tri gola i zadavao mnogo problema ekipi Dejana Stankovića posebno iz prekida, ali treba reći i da crveno-beli nisu imali sreće u pojedinim situacijama. Aleksandru Kataiju su poništena dva gola zbog ofsajda, jedan El Farduu Benu, nije realizovan penal (Katai), a Gelor Kanga je pogodio prečku.

Ipak, na kraju se pamti rezultat, kao i da je plasman srpskog prvaka među osam najboljih drugog po kvalitetu UEFA takmičenja u domenu velikog, velikog iznenađenja...

U ostalim mečevima, Sevilja je pobedila Vest Hem sa 1:0, Atalanta Bajer sa 3:2, Braga Monako sa 2:0, dok su Barselona i Galatasaraj odigrali bez golova. 

Ali vratimo se duelu na "Ajbroksu" gde je bilo 50-ak hiljada navijača (od čega oko 500 navijača Zvezde). Počeo je Stanković sa ekipom koja je pobedila Partizan u 166. "večitom derbiju" i već u trećem minutu bili su blizu gola. Posle VAR konsultacije, Kataiju je poništen gol zbog ofsajda, a zatim je usledio "hladan tuš". Sa bele tačke u 11. minutu pogodio je kapiten Tavernije koji je kasnije bio i asistent.

Samo dva minuta kasnije Kataiju je ponovo poništen gol, a onda je Morelos pogodio za 2:0. Već u 15. minutu imao je domaćin značajnu prednost, da bi u 24. minutu Katai imao priliku da smanji. Ipak, veteran, 40-godišnji Alan Mekgregor je odbranio i podigao svoj tim u psihološkom smislu, a spustio crveno-bele koji su ostavili solidan utisak u prvom poluvremenu. To je verovatno bio i ključan trenutak. A i publika je odradila svoj deo posla, pošto je posle svakog gola i dobrog poteza, "zatresla" stadion "Ajbroks".

Loše je počelo i drugo poluvreme, pošto je ponovo koban bio prekid. Posle kornera Tavernijea Balogun je pogodio glavom donji ugao. I tada je već bilo jasno ko će da pobedi, mada Zvezda nije zaslužila da ode sa "nulom" iz Škotske. Kasnije je i Kanga pogodio prečku sa 25 metara, a treba reći i da je u prvom poluvremenu Ohi Omojiuanfo propustio dve izgledne prilike.

Do kraja utakmice šansu su dobili i Milan Pavkov, El Fardu Ben (i njemu poništen gol), kao i mladi Nemanja Motika. Od ulaska visokog napadača i reprezentativca Komora bilo je novih prilika, ali ne i gola.

I za kraj, situacija je nezavidna, ali da kažemo da su (velika) čuda moguća, pa da ostane nada... Mada Zvezdu moraju da brinu golovi iz prekida, kao i da na primer Kristijano Pičini nije mogao da parira Rajanu Kentu... To su sve stvari koje će Stanković morati da ispravi, a treba naglasiti da ih u ponedeljak očekuje duel Superlige Srbije sa Metalcem.

Narednog četvrtka na "Rajku Mitiću" će se igrati od 18.45.

Dešavanja sa "Ajbroksa" mogli ste uživo da pratite na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

Kraj!

90+2. MINUT - Sakala je šutirao ali je Borjan odbranio.

89. MINUT - Nova izgledna prilika ispred gola Zvezde. Ipak je ostalo 3:0.

85. MINUT - Motika je zamenio Kataija. Ben je ubacio loptu u gol, ali je ponovo sviran ofsajd. I to opravdano.

81. MINUT - Nisu uspeli crveno-beli da ubace loptu u mrežu iako su 30-ak sekundi opsedali gol Mekgregora. Žuti karton je dobio Eraković.

73. MINUT - Kanga je pogodio prečku, sa 25 metara. Nema sreće za Zvezdu večeras nimalo.

72. MINUT - Ušao je Gajić umesto Pičinija koji je večeras ostavio loš utisak.

70. MINUT - Korner za Rendžers. Dragović je izbacio loptu sa gol linije. Goldson je pokušao glavom.

69. MINUT - Ivanić nije uspeo da ubaci loptu na peterac sa leve strane.

65. MINUT - Morelos je šutirao sa desne strane, ali je Borjan uhvatio loptu.

63. MINUT - Ben je pokušao, ali iz neposredne blizine je bio i izblokiran.

60. MINUT - Rodić je dobio žuti karton. Izašao je Ohi, a ušao Pavkov. Takođe, umesto Srnića je ušao Ben.

57. MINUT - Slobodan udarac posle prekršaja Pičinija. Sa leve strane. Tavernije je izveo, ali i pogodio spoljni deo mreže.

51. MINUT - Poveo je Rendžers sa 3:0. Posle kornera, Leon Balogun je glavom ubacio loptu u mrežu Borjana. Pogodio je donji ugao. Centrirao je kapiten Tavernije.

48. MINUT - Pas Ivanića nije stigao do Ohija.

Stanković nije menjao na poluvremenu. Kao ni Van Bronkhorst.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+5. MINUT - Korner za Rendžers. Ipak, Borjan je uz malo muke uspeo da uhvati loptu.

45+3. MINUT - Ohi je bio u odličnoj prilici. Odbranio je Mekgregor, ali je na kraju ipak dosuđen ofsajd. Bio je Norvežanin "jedan na jedan".

44. MINUT - Morelos je snažno šutirao, ali se Borjan bacio i uhvatio loptu koja je išla u donji ugao. Sudijska nadoknada je bila pet minuta.

42. MINUT - Rodić je proigrao Ohija, koji je na desetak metara veoma loše reagovao. Nije uspeo da stigne loptu iz izgledne prilike.

41. MINUT - Kamara je šutirao sa desetak metara, ali je lopt otišla preko gola.

40. MINUT - Srnić nije uspeo da dođe do lopte. Izašla je u gol aut. Lopta je bila kod Mekgregora.

35. MINUT - Kanga je izveo korner sa leve strane. Ali je bilo veoma loše. I trener Dejan Stanković se hvatao za glavu zbog novog veoma lošeg izvedenog prekida Kange.

34. MINUT - Ponovo je pao Kent, posle duela sa Kataijem. Ali sudija je samo odmahnuo rukom. Nije bilo novog penala za domaćina.

30. MINUT - Aribo je dobio žuti karton zbog grubog starta nad Kangom. Postojala je mogućnost da bude i crvenom, ali je ostalo samo na žutom.

25. MINUT - Gužva u kaznenom domaćina, ali ni Pičini ni Sanogo nisu uspeli da ubace loptu u mrežu.

23. MINUT - Penal za Zvezdu. Oboren je Ivanić. Katai je izveo penal. Ali je Mekgregor odbranio.

21. MINUT - Pokušao je Kanga se leve strane, ali direktno iz slobodnog udarca. Gabonac je bio veoma neprecizan.

15. MINUT - Poveo je domaćin i sa 2:0, golom Morelosa. Napadač "policajaca" se dobro snašao posle gužve na centaršut iz prekida. Eraković je kratko odbio loptu, ali samo do napadača domaćih. Duplirana je prednost.

13. MINUT - Kataiju je poništen gol! Zbog ofsajda.

11. MINUT - Tavernije je izveo najstrožu kaznu. Lopta je otišla pod prečku. Borjan nije mogao ništa. Poveo je domaćin sa 1:0.

8. MINUT - Kent je šutirao sa 20-ak metara, ali pored gola Borjana. U tim trenucima trajala je VAR provera da li je Srnić napravio penal nad Kentom. Ta situacija je bila pre šuta. Ipak, penal za domaćina.

6. MINUT - Faul u napadu koji je napravio Slavoljub Srnić.

3. MINUT - Pogodio je Aleksandar Katai, ali je bio ofsajd. Pre toga po levoj strani je prošao Ivanić. Trajala je VAR provera. I na kraju ipak je ofsajd.

1. MINUT - Počelo je! Početni udarac je izveo domaćin. Pre toga, igrači su klečali uz apel za mir.

Igrači izlaze na teren.

Stigla je dobra vest za navijače Zvezde. Košarkaši su pobedili Makabi u Evroligi.

Prema poslednjim informacijama se očekuje nešto više od 50 hiljada navijača. Crveno-beli će imati podršku oko 500 navijača, koji su stigli iz Engleske, nekih država Zapadne Evrope, ali i iz Srbije.

Nešto ranije, u Španiji je Sevilja sa 1:0 pobedila Vest Hem, a jedini gol je dao Munir el Hadadi. Takođe, u osmini finala Lige Evrope.

Na "Ajbroksu" će biti i navijača Zvezde.

Sudija je Serdar Guzubujuk iz Holandije.

Za domaćina će igrati: Mekgregor - Tavernije, Goldson, Basi, Balogun - Džek, Lundstrem - Aribo, Kamara, Kent - Morelos.

Za Zvezdu će igrati (kao i što smo najavili): Borjan - Pičini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Srnić - Katai, Kanga, Ivanić - Ohi. Ovo je isti tim koji je nedavno pobedio Partizan u 166. "večitom derbiju".

Na klupi su: Popović, Gordić, Gajić, Pankov, Krstičić, Pavkov Falko, Motika, Živković, Ben, Radulović, Gobeljić.

Poznati su i sastavi uoči duela na "Ajbroksu".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike