Stanković izabrao startere! Zvezdu čeka "pakao" pred 55 hiljada navijača, ovo su aduti prvaka Srbije (SASTAV)

09.03.2022

20:02

0

Mala je verovatnoća da crveno-beli od starta krenu sa dva klasična špica

Stanković izabrao startere! Zvezdu čeka "pakao" pred 55 hiljada navijača, ovo su aduti prvaka Srbije (SASTAV)
275480766_10160189076529884_3958491365540587356_n - Copyright FK Crvena zvezda

Posle uspešnog takmičenja u grupi Lige Evrope, odnosno prvog mesta fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su sebi dodatni odmor, pa nisu igrali dvomeč 1/16 finala. Već su se direktno plasirali u osminu finala gde ih čeka Glazgov Rendžers.

Sutra, od 21 čas (TV Arena sport) na "Ajbroksu" (pred najavljenih 55 hiljada navijača) će snage odmeriti prvaci Škotske i Srbije, a ka Ostrvu šef struke crveno-belih Dejan Stanković je poveo 23 fudbalera. Otputovala je ekspedicija srpskog kluba u popodnevnim časovima, posle odrađenog treninga na "Rajku Mitiću", kako bi se izbegla mogućnost "špijuniranja" u Glazgovu.

Tako da treninga u Škotskoj, do početka meča neće biti. Samo je Stanković održao konferenciju za novinare, na kojoj je izneo očekivanja.

Šef struke Zvezde nema kadrovskih problema, pa se očekuje da izađe sa najjačim mogućim sastavom. Revanš je u Beogradu, ali će mnogo značiti i što bolji rezultat u prvom od dva meča.

Znao je Stanković u nekim ranijim evropskim utakmicama da počne sa trojicom pozadi. To je na primer uradio u poslednjem meču grupne faze, kada je na gostovanju Bragi bilo 1:1. Tada su u liniji ispred kapitena Milana Borjana bili Strahinja Eraković, Aleksandar Dragović i Radovan Pankov. Na tom meču je i potvrđeno i prvo mesto u grupi. Isti trio je zaigrao i u najjačoj proveri na nedavnim pripremama u Turskoj, protiv Šahtjora.

Međutim, sutra će najverovatnije izaći u formaciji 4-2-3-1 i sa igračima koji su doneli pobedu od 2:0 u 166. "večitom derbiju".

Neprikosnoven je na golu Milan Borjan, a ispred njega će biti bekovi Kristijano Pičini, po desnoj i Milan Rodić po levoj strani. U sredini ove liniji će najverovatnije biti štoperski tandem Eraković i Dragović.

Ispred njih će biti Seku Sanogo i Slavoljub Srnić koji je dobio posebne pohvale posle duela sa Partizanom.

Ispred njih će biti trio od kojeg navijači posebno očekuju, a to su Aleksandar Katai, Gelor Kanga i Mirko Ivanić. Od njihove kreativnosti će mnogo zavisiti igra ekipe, ali ako se pogledaju njihove partije iz prethodnih mečeva "zime nema".

I najistureniji će biti Ohi Omoijuanfo koji je u prethodna tri meča bio strelac. Kako je mala verovatnoća da Stanković od početka krene sa dva klasična špica, realnije je da starter bude Norvežanin koji je ove zime došao iz Moldea.

Samim tim, očekuje se da Milan Pavkov bude na klupi na početku. Ali i da verovatno uđe u nastavku, ali u kojem minutu, zavisiće od razvoja događaja na terenu.

Dakle, formacija bi trebalo da bude 4-2-3-1, odnosno Borjan - Pičini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Srnić - Katai, Kanga, Ivanić - Ohi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike