Zvezdin univerzalni vojnik Srnić puca od samopouzdanja: Daću gol u trećem derbiju!

28.02.2022

19:14

0

Dete kluba iz Ljutice Bogdana blista posle nedeljnog trijumfa

Zvezdin univerzalni vojnik Srnić puca od samopouzdanja: Daću gol u trećem derbiju!
0MMM3098 - Copyright MN Press

Slavoljub Srnić je "Univerzalni vojnik" Crvene zvezde. Vezni igrač crveno-belih dobio je značajnu ulogu od trenera Dejana Stankovića u 166. večitom derbiju. Igrao je levog veznog uz Gelora Kangu i Seku Sanoga i u potpunosti je dobio bitku protiv veznog reda crno-belih. Kako u defanzivi, tako i u ofanzivnom delu.

- Igraću u Zvezdi uvek ono što od mene trener zahteva i daću uvek 100 odsto. Tako je bilo do sada, tako će ostati zauvek. Ne treba mnogo pričati šta kao zvezdaš osećam i dajem za klub, meni je najvažnije da pomognem ekipi da ostvari rezultat - počinje priču Srnić za portal "TV Arena sport".

Počeo je kao levo krilo pre šest godina, igrao je i levog beka, desnog beka, zadnjeg veznog. Sve što se od njega traži i gotovo nikad nije razočarao. Još da stane na gol...

- Tu ne mogu, imamo mi sjajne golmane, kapitena Borjana, Popa, mlađe snage. Šalu na stranu, a malo i zbilje: ako bi trener smatrao da je najbolje da stanem na gol - braniću. Nemam problem, jer kažem - Zvezda je uvek iznad pojedinca. Tako je ja osećam i tako se i ponašam.

Ispleo je Srnić paukovu mrežu na sredini terena sa saigračima, čini se da je napravljeni plan izveden skoro besprekorno.

- Imali smo mirnu nedelju za pripremu. Rekao sam Mirku Ivaniću da imam dobar osećaj da ćemo pobediti i taj filing me nije prevario. Mister je napravio plan, mi smo ga ispoštovali, uneli smo i potrebnu energiju i sasvim smo zasluženo pobedili. Bili smo bolji od Partizana, iskontrolisali smo meč i došli do postavljenog cilja.

Stigao je Srnić i da učestvuje ofanzivno kod golova.

- Učestvovao sam u akcijama i jedino mi je žao što nisam došao u priliku da šutiram na gol jer verujte mi da sam imao osećaj da bih se upisao u strelce. Ostaje mi samo da se upišem u derbijima, a ima dobar osećaj da ću i to ostvariti u ovoj sezoni. Neka to bude i moja najava za onaj treći derbi.

Zvezda se u 90 minuta ne samo vratila u trku sa Partizanom smanjujući prednost na dva boda već je obezbedila sebi i bolji međusobni skor ako dođe do poravnavanja u bodovnom saldu do kraja prvog dela Superlige.

- Mi želimo da odranimo titulu i pokažemo da smo i dalje najbolja ekipa u Srbiji. U derbijima smo ove sezone pokazali da smo bolji tim od crno-belih, ali smo već danas zaboravili na derbi. Jer, kad igrate za Zvezdu ne postoji juče, već samo sutra. Za nas je svaka nova utakmica novi izazov i ja u tome uživam. Volim taj pritisak, to me ispunjava kao sportistu i živim za svaki novi meč.

Pogotovo je derbi meč emocija, strasti, nastavlja naš sagovornik.

- Partizan jeste imao veći napor protekle sedmice jer je igrao meč. Ali, iskreno, kad igrate derbi umor se ne priznaje. To je meč svih mečeva, tu se ide preko maksimuma, a meni je posebno drago što smo mi nekako u poslednjih godinu dana prevazišli taj pritisak igranja protiv Partizana i baš u tim susretima dokazujemo kvalitet.

Napunila se ekipa dodatnim samopouzdanjem pobedom u derbiju, pogotovo pred evropski dvomeč sa Glazgov Rendžersom u osmini finala Lige Evrope.

- Iskusna smo mi ekipa, mnogo utakmica imamo u nogama, a većina igrača "oseća" Zvezdu. Neki od nas su tu ponikli, neki su dugo tu i znaju koliko je težak ovaj dres a ujedno i kolika je čast nositi ga. Mogu stranci da dolaze i odlaze, neki kao Ben i Kanga su dugo tu i smatramo ih našima, ali uvek će Zvezdi pobede i uspehe donositi "zvezdaši". Tako je bilo uvek, tako će i ostati.

Škoti igraju promenljivo ove sezone, ali su kvalitetna ekipa.

- Kad se Zvezda "namesti", kao što trener Stanković kaže, onda smo veoma neugodan rival svakome. Rendžers je izbacio Dortmund i tu svaka priča o njihovom kvalitetu prestaje. Međutim, nisu rival koji ne može da se eliminiše. A, mi nekako iz našeg rada i skromnosti ulazimo u svaki duel da ga dobijemo. Poštujemo svakog protivnika a uvek želimo više. Ispisali smo lepe fudbalske stranice naše istorije ove sezone, verujemo da možemo u četvrtfinale Lige Evrope. Borićemo se maksimalno, verujem da uz dobar rezultat u Škotskoj možemo na našoj Marakani da obradujemo navijače. Imamo mnogo motiva da ovu sezonu završimo trijumfalno.

Ali, fudbal je čudan sport, dešavaju se i porazi, kaže Srnić:

- Niko ne može sve utakmice da dobije, to je fudbal. Ali, naši ciljevi se znaju, odbrana duple krune i što bolji rezultat u Evropi. Sustigli smo Partizan, imamo realne šanse da u Srbiji ispunimo sve ciljeve. A, u Evropi? Ko zna, borićemo se srčano do kraja - kaže Zvezdin univerzalni vojnik Slavoljub Srnić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike