Derbi – jedna priča! 10 stvari po kojima će se pamtiti 166. duel večitih (VIDEO)

27.02.2022

21:36

0

Autor: 24sedam

Zvezda bolja od Partizana

Derbi – jedna priča! 10 stvari po kojima će se pamtiti 166. duel večitih (VIDEO)
KATA8937 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ispričana je 166. večita priča… Najveća utakmica srpskog fudbala opravdala je svoja očekivanja, ako ne po kvalitetu igre, onda bez dileme po tome što je ispunjeno sve ono što duele Zvezde i Partizana čini svetkovinom najvažnije sporedne stvari u zemlji.

Crveno-beli su na terenu odneli pobedu (2:0), ali vatre nije bilo samo na travnatom tepihu sadiona „Rajko Mitić“ već i na tribinama.

Dugo jedan derbi nije privukao veći broj navijača. Oko 45 hiljada ljudi uživo je ispratilo okršaj Stankovićevih i Stanojevićevih izabranika, koji je svoj uvod imao oko sat vremena pre prvog sudijskog zvižduka Srđana Jovanovića.

Grupa „Delija“ pokušala je preko platoa istočne tribine da stigne do juga najvećeg srpskog stadiona, zbog čega je došlo do žestokog sukoba dve navijačke grupe, koji je prekinut pravovremenom reakcijom policije.

Ni ovaj duel večitih rivala nije mogao da prođe bez navijačkih koreografija, ali i velike upotrebe pirotehničkih sredstava.

U nekoliko navrata gorele su severna i južna tribina „Marakane“, u jednom trenutku i bukvalno, kada su pristalice „valjka“ izazvale manji požar na svom delu stadiona.

Otprilike u to vreme, Zvezda je došla do vođstva. Debitant u večitom derbiju Ohi, iskoristio je lošu intervenciju golmana Popovića i sa nekoliko metara doneo veliko slavlje većinskom delu fudbalskog zdanja u Ljutice Bogdana.

Derbi je, rezultatski okončan desetak minuta kasnije, kada je Katai duplirao prednost srpskog šampiona, posle slabe reakcije Partizanovih defanzivaca, a taj gol bio je uvod u jedino koškanje predstavnika dva tima na travi Zvezdinog stadiona u finišu i po samom završetku prvog poluvremena.

Drugih 45 minuta doneli su znatno mirnije izdanje na terenu, uz fenomenalne bakljade „Delija“ i „Grobara“ kao znak da se bliži start nastavka meča.

Crno-beli su se sredinom drugog poluvremena bunili smatrajući da su oštećeni za penal, pošto je lopta u jednom trenutku pogodila Erakovića u ruku, da bi u samoj završnici meča Saša Zdjelar morao van igre zbog drugog žutog kartona.

Na kraju, potpuno zasluženo slavlje navijača i fudbalera Crvene zvezde, koji su ispod severa dugo pevali u glas sa svojim fanovima.

Do neke nove večite priče…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike