Da li je Partizan oštećen na Marakani? Penal i crveni - evo šta kaže sudijski ekspert! (VIDEO)

27.02.2022

20:29

0

Autor: 24sedam

Zdravko Jokić pohvalio arbitražu Srđana Jovanovića

Da li je Partizan oštećen na Marakani? Penal i crveni - evo šta kaže sudijski ekspert! (VIDEO)
0MET1426 - Copyright MN Press

Završena je 166. večita priča. Crvena zvezda je na stadionu „Rajko Mitić“ savladala Partizan (2:0) i vratila se u borbu za šampionski tron, prišavši crno-belima na samo dva boda zaostatka.

Najveći deo posla izabranici Dejana Stankovića završili su u prvom poluvremenu, kada su Ohi i Katai doneli ogromna dva gola prednosti crveno-belima, koji su ih bez većih problema sačuvali do kraja meča.

Za razliku od nekih prethodnih duela dva najveća srpska kluba, posle večerašnjeg neće biti previše povika na "dežurne krivce“ – arbitre. Utisak je da su Srđan Jovanović i njegov tim odradili dobar posao na najvećem srpskom stadionu, uz dve malo spornije situacije na štetu „valjka“ – potencijalni penal i crveni karton Saši Zdjelaru.

- Govorili smo o Srđanu i njegovom uspehu i proboju u elitnu kategoriju. Večeras smo imali priliku da gledamo kako se vodi utakmica, vodi, a ne sudi. Menadžment mu je bio izvanredan, kažnjavao je šta treba, puštao je prednosti, a sve to ne bi mogao da nema znanje i autoritet. Mnogo mu je pomoglo što ima rejting u Evropi, pa igrači imaju poverenje u njega. Nije bio previše autoritativan, nije se nametao, vodio je utakmicu iz drugog plana, ali je usmeravao igru u pravom smeru. Teže je suditi naš derbi nego neku evropsku utakmicu. Treba istaći i pomoćnike, koji su bili gotovo bez greške – kazao je u analizi suđenja večitog derbija Zdravko Jokić u studiju TV „Arena sport“ i potom se osvrnuo konkretnije na dve sporne situacije..

Igrao se 60. minutu kada je lopta u kaznenom prostoru Zvezde u ruku pogodila Strahinju Erakovića.

- Srđan je bio u dobroj poziciji, ne može da se tumači da je bila namera. Lopta je iznenada odskočila od zemlje prema ruci igrača Zvezde, koja je bila u prirodnom položaju i pratila je kretanje tela. Nikako se ne može reći da je bila namera igrača da udari loptu rukom, već je ona pogodila njega.

Sudijski ekspert smatra da Jovanović nije pogrešio ni u 86. minutu, kada je dao drugi žuti karton Saši Zdjelaru.

- Ovo je bezobziran start. Tako se tumači, bila je brzina, ali se ne vodi računa o protivniku, iako nije bio direktno ugrožen, jer je bio kontakt na loptu. Pravila kažu da igrač prilikom starta mora da vodi računa o dobrobiti protivnika i da vodi računa koje posledice mogu da budu za protivnika. Mislim da je odluka je u redu – kazao je Zdravko Jokić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike