U Partizanu jedva čekaju proleće! Stanojević poručuje: Trenutno smo favoriti, ali nemoguće je da ponovimo jesenji rezultat!

11.02.2022

12:46

0

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da spremno dočekuju nastavak sezone

U Partizanu jedva čekaju proleće! Stanojević poručuje: Trenutno smo favoriti, ali nemoguće je da ponovimo jesenji rezultat!
0MET6011A - Copyright MN Press

Dočekali smo početak prolećnog dela sezone. Jesenji šampion Partizan ide u goste Radničkom iz Niša, što je jedan od derbija na početku drugog dela sezone.

Partizan je prvi deo sezone završio bez poraza: 19 pobeda, dva remija. Svestan je trener Aleksandar Stanojević da će to biti "nemoguće" ponoviti, ali je istakao da se svi u crno-belom raduju nastavku takmičenja.

- Drago nam je da počinjemo ovaj drugi deo sezone. Srećni smo svi zbog toga, jedva čekamo da počne sve ovo. Potpuno smo spremni, uradili smo sve što smo zamislili, imali dobre utakmice i potpuno spremni idemo na teško gostovanje u Niš. Nemamo nikakvih problema. Danas imamo poslednji trening pred utakmicu, danas ćemo neke stvari definisati i to je to - poručio je Stanojević.

Trener je kazao da Partizan nema vremena da se zagreva, što je bio odgovor koliko je ekipa procentualno spremna.

- Nama je ekipa spremna 100 posto, tako mora da bude, tako smo pravili, nemamo mi vremena da se zagrevamo, pa ćemo biti spremni za treće kolo. Naravno, Danilo Pantić je na duže vreme odsutan, imamo dvojicu igrača koji tek treba da uđu u ritam, to su Marko Jevtović i Ljubomir Fejsa tek treba da uđu u ritam. Svi su spremni. Marković se vratio posle duže pauze, i Natho. Oni su spremni

Stanojević je rekao da poštuje rivala, koji ima veliki roster i koji može da menja formaciju. Ipak, pohvalno izlaganje o Radničkom završio je rečima: "Probaćemo da nametnemo svoj stil igre".

Da li je Partizan sada, posle ovog prelaznog roka jači nego jesenas?

- Jači smo za jedne pripreme, jer smo postavili neke stvari. Problem nam je napravio Pantić, jer je teško dovesti igrača tog kalibra. Ali, uvek si jači za pripreme, imaš šest meseci iza sebe, imaš šest meseci ispred sebe - kazao je trener Partizana.

Crvena zvezda je takođe imala dobar prelazni rok, da li ste to ispratili? 

- Ispratio sam i prelazni rok i njihove utakmice, to je prirodno i normalno. Izuzetno dobro su se pojačali. Sigurno dobra ekipa, pogotovo sada, imaju po dva stranca na jednoj poziciji. Važno je za nas sve da smo napokon u trci za titulu i važno je da ostanemo što duže u trci.

Kladionice kažu da ste vi favorit…

- Kad imate pet bodova prednosti, trenutni ste favorit. Trenutni. Jedna utakmica može da vam promeni sve. Mi isto funkcionišemo kao prvog dana. Vama jedna utakmica može da promeni mnogo toga. Lično mišljenje je da nema favorita, ali mi imamo šansu da osvojimo titulu. Teško je napraviti isti rezultat kao jesenas. To je nemoguće da pobedite sve i dve nerešeno - zaključio je Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike