Stanojević bi se odrekao evropskog finala za domaću titulu: Ne zanima me ni Liga konferencija ni Kup (VIDEO)

07.02.2022

18:23

0

Trener crno-belih je ostao kako bi završio započeto zajedno sa još nekolicinom igrača

Stanojević bi se odrekao evropskog finala za domaću titulu: Ne zanima me ni Liga konferencija ni Kup (VIDEO)
stanojević - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana završili su pripreme u Antaliji, te se sada okreću domaćem prvenstvu i borbi za titulu.

Trener crno-belih, Aleksandar Stanojević je sumirao utiske nakon prijateljskih utakmica i istakao da je jedino važno da ekipa na kraju sezona prva prođe kroz cilj, odnosno da osvoji titulu.

- Žestoko krećemo. Predstoje nam teške utakmice, ali posle paklenog februara ide pakleni mart. U februaru imamo Niš, teško gostovanje na kojem smo poslednji put izgubili 0:1, znamo šta nas čeka i spremni smo na to. Posle februara međutim dolaze pakleni mart, pakleni april i najpakleniji maj. Nadam se da ćemo doći u situaciju da do kraja budemo u borbi za titulu - rekao je Stanojević.

Strateg crno-belih je jasna, prioritet je titula u prvenstvu Srbije, dok su Liga konferencija i Kup Srbije za njega u ovom trenutku nijansu manje važna.

- Za titulu bih se odrekao oba ostala takmičenja, nemam nikakvu dilemu. Ništa me u životu ne interesuje osim titule. Da znam da ću igrati finale Lige konferencije ili da ću uzeti Kup Srbije, ne interesuje me uopšte. Titula je nešto za šta svi ovde živimo, svi dišemo za to i sve bismo dali za nju - istakao je Stanojević, pa otkrio da su on i nekolicina igrača odbili ponude da promene sredinu.

 

 

 

 

- Imali smo izvanredne ponude za tri igrača. Ne govorim o Milovanoviću, već o Jojiću, Zdjelaru i Markoviću. Odbili su ponude iako su imali mnogo bolje finansijske uslove nego ovde, trostruko veću zaradu u ozbiljnim ligama. Rekli su da žele da ostanu do juna, završe započeti posao i ja sam oduševljen tom činjenicom. Ostale ponude koje ne mogu da se odbiju klub će naravno prihvatiti, ali to je do Ilieva, Vazure i predsednika Vučelića. Zvali su i Vujačića, bilo je ponuda i za mene pre nego što sam potpisao ugovor. Partizan uvek mnogo više donese svima nama nego što mi damo njemu. Svi mi smo dobili dobre ponude, jer smo u Partizanu. Srećan sam što igrači imaju želju da ostanu, ali sam rekao ukoliko neko želi da ide, ako se tako oseća, dugo je u klubu, nema nikakvih problema, samo neka tu odluku donese na vreme. Sada je već kraj priprema i niko neće ići u ovom prelaznom roku.

Podsetimo, Partizan prvu utakmicu u nastavku sezone igra u subotu protiv Radničkog u Nišu od 14.30.

Na kraju, Stanojević se osvrnuo i na učinak Rikarda Gomeša, kao i na rotacije koje vrši u špicu, sa mladim Milovanovićem.

- Generalno, moj način rada je da u 60. minutu menjam ofanzivnu liniju. Kod mene se bočni igrači jako troše, imaju mnogo obaveza u fazi oba pravca, sa loptom i bez nje. Ako tražim visok presing, da napadaju prostor, da se vrate u odbranu i zatvore, onda ih obično i menjam već posle sat vremena igre. Bez obzira na rezultat. Tražim novu energiju i zato ubacujem nekoga s klupe. Vidim da Natha i selektor Izraela menjao u 60. minutu, ne znam da li je to prepisao od mene. Takav nam je stil, tako funkcionišemo.

Jedino je Rikardo bio nezamenjiv, pa se na kraju srušio na treningu pred Anortozis. Nije bilo nimalo prijatno tada, sad je lako da pričamo o tome. Dijagnoza lekara je bila preopterećenost. Nadam se da će ga Milovanović odmenjivati sada malo više - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike