Kakve igre igraju Australijanci? Ako je ovo tačno, Nole ne može da pobedi!

14.01.2022

19:49

0

Autor: 24sedam

Kako se bliži početak suđenja, vesti su sve lošije

Kakve igre igraju Australijanci? Ako je ovo tačno, Nole ne može da pobedi!
nole25 - Copyright Tanjug/AP

Kako stvari stoje, ovo je igra u kojoj Novak Đoković ne može da pobedi. Najbolji teniser sveta i njegov pravni tim rade sve što je u njihovoj moći kako bi srpski as dobio mogućnost da se bori za odbranu trona na Australijan openu i rekordnu 21. grend slem titulu, ali informacije koje stižu iz Australije posle odluke ministra za imigracije Aleksa Hoka da Srbinu ponovo ukine vizu, nisu nimalo ohrabrujuće.

Pošto je penzionisani imigracioni advokat Majkl Tod ocenio da Đoković ima minimalne šanse da ostane u Australiji, slično viđenje dala je australijska pravnica Sangita Pilaj, koja je otkrila i da Hok, sve da Nole dobije i drugi slučaj na sudu, ima ponovo mogućnost da mu ukine vizu. Deluje kao „začarani krug“ iz kojeg je izlaz samo jedan…

Pilaj je otkrila da su australijske vlasti i ministar Hok, sebi ostavili prostor za manevar, u slučaju da Savezni sud donese presudu u korist Novaka Đokovića. Naime, Australijanci su Noletu vizu ukinuli po sekciji iz zakona "133C(3)", po kojem je potpuno nevažno da li je Đoković dao tačnu ili netačnu informaciju o zemljama u kojima je bio u poslednjih 14 dana pre ulaska u Australiju.

I upravo je to razlog zbog kojeg bi Hok mogao srpskom asu ponovo da spusti rampu na učešće na prvom grend slemu sezone, pošto se sekcija 109, na koju bi se migracione vlasti pozvale u potencijalnom novom postupku, tiče detalja o Đokovićevim kretanjima pre ulaska u zemlju, što bi mogao da bude novi razlog da mu se ukine viza.

Sve deluje kao klasična demonstracija moći koja više nema nikakve veze sa bilo čim što ulazi u okvire zdravorazumskih odluka…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike