Hokova moć je ekstremna, ali Novak ima pravo na novu žalbu: Australijski stručnjak za imigraciju se opet oglasio

14.01.2022

17:47

0

Novo suđenje nas očekuje oko 22 sata

Hokova moć je ekstremna, ali Novak ima pravo na novu žalbu: Australijski stručnjak za imigraciju se opet oglasio
AP21250085522245 - Copyright AP photo

Na konačnu odluku oko učešća Novaka Đokovića na Australijan openu se i dalje čeka. Ministar Aleks Hok je danas ponovo oduzeo vizu najboljem teniseru sveta, a novo suđenje se očekuje.

Uoči novog suđenja, ponovo se oglasio i Abdul Rizvi, stručnjak za imigraciju u Australiji rekavši da je Hoks iskoristio ekstremnu moć.

Rizvi je otkrio i da Novak, uprkos oduzimanju vize, ima pravo da se žali preko svojih advokata, te da ipak nastupi na Australijan openu, što Đoković i želi da uradi.

- Dakle, ono što je ministar Hok uradio je pozivanje na Zakon o migraciji. Ministar ima ovlašćenja da otkaže vizu nosiocu iste ukoliko smatra da je to u javnom interesu. Hokovo pravo je da to učini bez da nosiocu vize pruži nikakvu prirodnu pravdu. To je on i uradio, to je veoma ekstremna moć - rekao je Rizvi.

Takođe, Rizvi se osvrnuo i na period kada je ovaj zakon i donet.

- Mislili smo da će se koristiti samo u najneobičnijim i retkim okolnostima, gde je neko predstavljao veoma ozbiljan rizik za australijsko stanovništvo. Nikad nisam očekivao da će se koristiti u ovim okolnostima - istakao je Rizvi, koji i dalje smatra da se radi o političkom potezu.

Podsetimo, Đoković će se večeras naći pred sudom, dok bi već u ponedeljak trebalo da igra svoj prvi meč na Australijan openu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike