Sve je ovo smišljeno da bi Novaka uništili! Pilić za 24sedam bez dlake na jeziku o Đokovićevoj borbi u Melburnu

14.01.2022

10:07

0

Autor: Milan Nastić

Poznati teniski stručnjak kaže da se njegov bivši štićenik neće predati do kraja

Sve je ovo smišljeno da bi Novaka uništili! Pilić za 24sedam bez dlake na jeziku o Đokovićevoj borbi u Melburnu
AP21255769427070 - Copyright AP Photo/Seth Wenig

Legendarni Nikola Pilić ističe u intervjuu za 24sedam da nije iznenađen odlukom australijskih vlasti da njegovom nekadašnjem štićeniku ukinu vizu i time uskrate priliku da se bori za deseti trofej na AO u Melburnu.

Pilić kaže da sve što se dešava Đokoviću dokazuje da je ostalo još vrlo malo pravde i da se sve svodi na prikupljanje političkih poena.

- Nisam iznenađen odlukom ministra za imigraciju, jer Novak je postao političko pitanje "broj 1" u Australiji i on sve radi kako mu kaže premijer Skot Morison. Bruka i sramota, tu više nema nikakve pravde, ali njima je bilo najvažnije da dobiju još neki politički poen kod naroda - kaže Pilić.

MN Press
Novak Đoković i Nikola Pilić

Sve je ovo što se danima odvija u Melburnu moglo da se izbegne da je bilo iskrenosti kod čelnih ljudi australijske Vlade.

- Bilo bi pošteno da su Novaku rekli da ne dolazi u Australiju, jer nije vakcinisan, i to bi bilo fer. A ne ovako, gde su mu dve instance dale zeleno svetlo, i sada pred sam početak turnira mu ukinuli vizu. Baš sramota, a pritom takvu odlkuku ministar je mogao da donese i pre nekoliko dana, a ne pred vikend, kako bi Đokoviću još više otežali posao. Sve je planski urađeno da Novaka psihički što više unište, kako bi on sam odustao i digao ruke od Australijan opena.

Borba se nastavlja pred sudijom Entonijem Kelijem, pred kojim se vodio i proces u prvom navratu u borbi za dobijanje vize.

- Znajući Noleta, on neće tako lako odustati i boriće se do samog kraja, jer je on šampion i takav je bio tokom čitave karijere.

MN Press
Novak Đoković

Pilić tvrdi da su na delu dvostruki aršini i podseća na slučaj Nadala.

- Nema dileme da su ovde bili dvostruki aršini, da su u pitanju Nadal i Federer, sve bi bilo drugačije. Najbolji primer je Rafa, koji je 20. decembra bio pozitivan, a 31. odigrao meč u Australji. On je trebalo da bude u izolaciji dve nedelje, ali su njemu pogledali kroz prste, zato što je Nadal. Nek se stide svog ponašanja i ovo će najviše da našteti Australijan openu i samoj državi. Poznato je da je Australija "lutka na konopcu" i da sve radi kako im kažu Amerika i Velika Britanija - kaže Pilić i zaključuje:

 - Što se tiče konačnog ishoda, stvarno ne mogu da predvidim, osim da će se Novak do kraja boriti, pogotovo sada. Videćemo šta će doneti naredni dani, nisam optimista, ali nisam ni pesimista.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike