Dan koga će se stideti Australija i svetski tenis: Noletu ukinuta viza

14.01.2022

07:58

0

Autor: 24sedam

Sakndal se ipak dogodio, ministar doneo užasu odluku

Dan koga će se stideti Australija i svetski tenis: Noletu ukinuta viza
Tanjug/AP

Dugo čekana odluka o učešću najboljeg tenisera na prvom grend slemu u sezoni konačno je doneta i nje će se gotovo sigurno jednog dana stideti Australija i svetski tenis.

Prvi, jer su odlučili da deportuju Novaka Đokovića iz svoje zemlje kao delinkventa, a drugi, zato što nijednim potezom nisu pokazali da im je stalo da zaštite interese sporta.

Inače, Đokovićevo ime našlo se u žrebu koji je obavljen o Melburnu. On je bio određen za prvog nosioca turnira, koga je u prvom kolu čekao duel sa zemljakom Miomirom Kecmanovićem.

Prema saznanjima RTS sa lica mesta postoji mogućnost da Đoković započne turnir i da se proces protiv australijske vlade na sudu vodi paralelno sa takmičenjem. Niko sa sigurnošću ne može reći koliko će suđenje potrajati. Australijan open počinje 17. a završava se 30. januara.

Drugi scenario donosi mogućnost da Đoković bude vraćen u jedan od imigrantskih hotela i da tamo sačeka trenutak deportacije ili sudsku odluku koja bi bila doneta u njegovu korist. Novinar RTS izrazio je uverenje da su Đokovićevi advokati već u sudu ... 

BONUS VIDEO:

24sedam

 

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi