Svi superligaši treniraju za nastavak takmičenja, ovo su sve pripremne utakmice koje će igrati

19.01.2022

11:38

0

Zakazane su i test utakmice, a nastavak sezone planiran je za 12. februar

Svi superligaši treniraju za nastavak takmičenja, ovo su sve pripremne utakmice koje će igrati
20210919mmLazeti05 - Copyright MN Press

Srpski superligaši počeli su sa pripremama za predstojeću polusezonu. Borba za titulu ponovo je svedena na trku između Partizana i Crvene zvezde, dok će se ostali timovi nadmetati za plasman u evropska takmičenja, plej-of ili opstanak u eliti.

U narednim redovima možete da pročitate gde će se koja ekipa pripremati, kao i protiv koga će igrati test mečeve. I svi su izabrali Tursku, odnosno regiju Antalije.

Partizan

Lider na tabeli je poslednji izabrao destinaciju za pripreme. Naime, prvobitno je planirano da se putuje na Kipar, ali se odustalo zbog pooštravanja epidemioloških mera na pomenutom ostrvu. Onda su se razmatrale opcije Turske, Španije pa i Slovenije. Ipak, na kraju je izabrana Turska.

Tako će ekipa Aleksandra Stanojevića Beograd napustiti najverovatnije 23. januara, a poznati su i rivali. To bi trebalo da budu Tikveš iz Kavadarca (25. januar), Dinamo iz Moskve (2. februar), kao i Dinamo iz Batumija. Taj duel je planiran za 5. februar.

Crvena zvezda

I branilac titule je planirao da ide na Kipar, na prvi deo priprema, ali se od toga odustalo iz već pomenutog razloga. Tako da će kompletne pripreme biti obavljene u Antaliji. Crveno-beli su već u Turskoj, a u Beogradu će ponovo biti 4. februara.

Zakazane su četiri probe, u kojima će tim Dejana Stankovića "brusiti" formu za nastavak sezone u koji ulaze sa zaostatkom od pet bodova u odnosu na večitog rivala.

Protivnici će biti Maribor (25. januar), LASK (28. januar), Šahtjor Donjeck (31.januar) i za kraj, 3. februara, Šahtjor Soligorsk.

Čukarički

Beogradski belo-crni daleko su od gradskih rivala, ali su kao cilj postavili plasman u evropske kvalifikacije. Tim Saše Ilića će u Antaliji boraviti od 21. januara, pa sve do 4. februara.

Izabrani su i rivali. To su Kubanj Krasnodar (22. januar), Mura (26. januar), Dunajska Streda (31. januar), Dinamo Kijev (2. februar) i Ingulec, 3. februara.

Vojvodina

I "stara dama" iz Novog Sada će se pripremati u Antaliji, od 21. januara do 4. februara i zakazana su četiri meča. Ekipa Slavoljuba Đorđevića, koja zaostaje za Čukaričkim čak osam bodova izabrala je rivale iz "istočnog bloka". Reč je o ruskoj, poljskoj, ukrajinskoj i bugarskoj ekipi.

Izabrani protivnici su Nižnji Novgorod 23. januara, Slask Vroclav 26.januara, Metalist iz Harkova 30. januara i Slavija iz Sofije, 3. februara.

Napredak

U nastavak sezone ekipa iz Kruševca ulazi sa novim šefom stručnog štaba. To je povratnik Ivan Stefanović koji će da nasledi Milana Đuričića koji će ubuduće imati ulogu savetnika i pomagati stručnom štabu u realizaciji planova.

Baza za zimske pripreme nije menjana. To je Antalija koja će biti "privremeni dom" od 22. januara do 5. februara.

Igraće Kruševljani protiv Akžijaka 24. januara, Kizilshara 26. januara, Dinama iz Tbilisija, 29. januara i Baltike 3. februara.

Inače, već je odigran jedan test meč, protiv Radničkog 1923. Bolji su bili Kragujevčani sa 2:1.

Voždovac

"Zmajevi" Aleksandra Linte biće u Beogradu do 20. januara, s tim da su dva dana pre polaska za Antaliju odigrali test meč sa Metalcem. I pobedili su rezultatom 2:0.

U Turskoj, rivali će biti ekipe iz Ukrajine i Poljske, dok će po povratku Voždovac gostovati TSC-u, što će biti i generalna proba za nastavak prvenstva.

Radnički Niš

Ekipa Radoslava Bataka boriće se za plej-of, a u Nišu će se trenirati do 20. januara. Zatim će uslediti selidba u Antaliju, gde će biti odigrano šest mečeva, zaključno sa 5. februarom.

Rivali će biti Pjast Glivice, 23. januara, Ružemberok 26. januara, Spartak Varna 29. januara, Himki, 1. februara, Torpedo Moskva, 4. februara i za kraj Kairat, 5. februara.

Spartak Subotica

Ekipa sa severa Srbije ima isto bodova kao i Radnički, a cilj je plej-of, što je na okupljanju najavio i šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović. Pre odlaska u Antaliju, biće odigrane dve utakmice. Za 16. januar planirano je gostovanje Ferencvarošu u Budimpešti, a tri dana kasnije i duel sa somborskim Radničkim.

Od 22. januara do 5. februara Subotičani će biti u Antaliji, a biće odigrano šest utakmica. Kako je rečeno u taboru "plavih golubova", reč je o dobrim protivnicima iz Ukrajine, Češke i Rusije.

Proleter Novi Sad

I ekipa Dušana Bajića će put Turske. Ove zime, u novosadski klub kao sportski direktor je stigao Zdravko Kuzmanović. Došao je još jedan bivši reprezentativac, Gojko Kačar koji će biti jedan od Bajićevih pomoćnika. A u ekipu se vratio iskusni golgeter, Andrija Kaluđerović.

Ekipa će u Novom Sadu trenirati do 22. januara, nakon čega putuje u turski Belek gde će boraviti do 5. februara i odraditi drugi deo priprema. Predviđeno je da u Turskoj bude odigrano pet kontrolnih utakmica.

TSC

Bačkopalančani su otputovali u Tursku, u kojoj će biti odigrane četiri test utakmice. Protivnici će biti Radomijak Radom (18. januara), Karabag 21. januara, Astana 24. januara, dok je za 27. zakazan duel sa Dunajskom Stredom.

Prvobitno je bilo najavljeno da će se Honvedom igrati 18. januara, ali je došlo do promene, pa će protivnik umesto mađarskog biti poljski tim, trenutno na četvrtom mestu u Ekstraklasi.

Posle dve nedelje u Turskoj, sledi povratak u Srbiju. Uoči početka drugog dela sezone, ekipa Žarka Lazetića će odigrati još dva duela. Za 5. februar je zakazan meč sa Voždovcem, a onda i još jedan test.

Mladost Lučani

Pripreme će biti realizovane u tri faze, a prva, u periodu do 18. januara biće odrađena u Lučanima. Dan kasnije planiran je odlazak u Tursku gde će Lučanci boraviti do 4. februara. U tom periodu biće odigrano i pet prijateljskih utakmica. Potom sledi povratak u Lučane, gde će se trenirati do početka prvenstva.

Za sada se znaju imena četiri protivnika. To su Jagelonija (22. januar), Sabah (25. januar). Beroe (31. januar) i 3. februara, Černomorec iz Odese. Ime rivala u meču planiranom za 28. januar još nije poznato.

Kolubara

Šef struke debitanta u elitnom rangu, Dejan Đurđević najavio je da će ekipa u Lazarevcu trenirati do 20. januara kada bi trebalo da se krene put Turske, a tamo će trenirati (uz test utakmice) do 3. februara.

Generalna proba zakazana je za 5. februar, dok će zeleno-crni prvu utakmicu u prolećnom delu prvenstva odigrati sa ekipom Voždovca.

Kao cilj je postavljen je opstanak u Superligi.

Radnik

Surduličani će kod kuće biti do 20. januara, a dan kasnije krenuće put Antalije gde će provesti 15 dana. Ekipa Dušana Đorđevića već je dogovorila četiri test meča.

Prvi rival biće ruski prvoligaš Krila Sovjetov, drugi Termalika iz Poljske, a treći Kolos iz Ukrajine. Poslednji će biti naknadno određen i to će biti generalna proba pred nastavak Superlige 12. februara.

Novi Pazar

Sve do 21. januara, ekipa Dragana Radojičiča biće u Pazaru, s tim da je prijateljski meč protiv Radničkog 1923 (planiran za 15. januar) odložen.

Onda sledi odlazak u Antaliju, gde će boraviti do 4. februara. Igraće Pazarci protiv Akademije Pandev (23. januar), Gornjika (27. januar), Arsenala Tule (30. januar), kao i protiv drugog tima Spartaka iz Moskve, 3. februara.

Metalac

Metalac će do 20. januara u Gornjem Milanovcu, kada će otići u Antaliju na drugu, 12-odnevnu fazu priprema, a onda će se poslednje dve nedelje pred nastavak prvenstva raditi u Srbiji.

Zakazane su sve pripremne utakmice za taj period. Pred put u Tursku (18. januar), u Beogradu su izgubili od Voždovca sa 2:0, a u Antaliji ih čekaju dueli sa poljskim Zaglebljem iz Lubina, zatim Kaspijem iz Kazahstana, Sileksom iz Makedonije i nemačkim Koblencom.

 

 

Generalna proba ekipe Milije Žižića uoči nastavka prvenstva zakazana je protiv Loznice.

Radnički 1923

Ekipa Zorana Milinkovića će u Kragujevcu trenirati do 17. januara, a onda će se preseliti u Antaliju, gde će obaviti bazični deo priprema i odigrati nekoliko kontrolnih utakmica protiv ekipa iz Rusije, Ukrajine, Poljske i Bugarske. To su SKA Rostov, Ruh Lavov, Visla Ploh i Spartak Varna.

Već je odigran test meč, protiv Napretka i upisana je pobeda od 2:1.

Povratak u Kragujevac predviđen je za 31. januar, a do 12. februara i nastavka sezone imaće još jednu proveru.

Superliga, 22. kolo (12. februar)

Vojvodina - Napredak

Spartak - Radnik

Mladost - TSC

Crvena zvezda - Čukarički

Radnički 1923 - Proleter

Radnički Niš - Partizan

Kolubara - Voždovac

Metalac - Novi Pazar

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike