Čukarički upalio motore sa standardnim ambicijama: Evropa i promocija mladih igrača

10.01.2022

22:24

0

Autor: 24sedam

„Brđani“ počeli pripreme za prolećni deo sezone

Čukarički upalio motore sa standardnim ambicijama: Evropa i promocija mladih igrača
CUKARICKI_vs_KOLUBARA-46 - Copyright MN Press

Fudbaleri Čukaričkog krenuli su sa pripremama za novu sezonu. Bez Nemanje Tošića, Miladina Stevanovića, Stefana Kovača, Nikole Čolića i Kristijana Belića, koji su zaraženi virusom korona, te prehlađenih Bojana Kovačevića i Jovana Lukića, kao i Normana Kempbela koji će se naknadno priključiti,  šef struke „brđana“ Saša Ilić okupio je ekipu koja će prvi deo posla završiti na Banovom brdu, posle čega sledi selidba u toplije krajeve.

U Antaliji će Čukarički boraviti od 21. januara do 4. februara, a tamo će odigrati šest kontrolnih mečeva. Prvi, dan po dolasku u Tursku, protiv ruskog drugoligaša Kubana iz Krasnodara. Potom slede dueli protiv slovenačke Mure (26. januar), ruske Alanije (29. januar), slovačke Dunajske Strede (31. januar). Još uvek se čeka zvanična potvrda meča sa učesnikom ovogodišnje Lige šampiona, kijevskim Dinamom, taj susret trebalo bi da bude na programu 2. februara, dok se za dan kasnije traži rival.

- Planovi kluba su kao i do sada, plasman u evropske kvalifikacije i promocija mladih igrača. Bilo je dosta povreda tokom jeseni i to je glavni razlog zato što nisam zadovoljan prvim delom sezone. Igrali smo u predsezoni agresivno i dobro, ali smo potom pretrpeli brojne pehove, nedostajalo nam je dosta igrača zbog povreda. Dozvolili smo da nam uzmu bodove rivali poput Novog Pazara, Mladosti iz Lučana, i drugih ekipa koje je, bez potcenjivanja, trebalo da pobedimo. Neće biti lako u nastavku sezone. Prva utakmica nas očekuje protiv Zvezde, takođe trećeplasirani ima težak raspored u plej-ofu, i osam bodova u ovom trenutku nije nam garancija kad je u pitanju borba za Evropu – rekao je Vladimir Matijašević, direktor Čukaričkog, a ambicije uoči prvog treninga u godini izneo i Saša Ilić.

- Izostanci usled korone su najveći problem, ali to ne možemo da izbegnemo. Više bih voleo da su sada svi zaraženi i da potom budu na raspolaganju, ali je izvesno da će biti izostanaka. Poznato je da Čukarički živi od prodaje igrača i svesni smo da će neki od najtalentovanijih imati ponude i napustiti nas u određenom periodu, ali to je posao za direktore kluba – kazao je Ilić pri osvrtu na raspoložive snage.

Šef stručnog štaba superligaša sa Banovog brda je potom istakao značaj rada u Turskoj.

- Imaćemo šest provera koje ćemo iskoristiti da se spremimo za drugi deo sezone. Rivali u kontrolnim duelima će biti kvalitetni i cilj će nam biti da se što bolje pripremimo. Prevashodna želja mi je da izbegnemo povrede tokim pripremnog dela – kazao je Ilić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike