Milenković se javno zahvalio treneru Crvene zvezde na poređenju

09.10.2021

18:27

0

Štoper Fjorentine smatra da je on još daleko od nivoa Nemanje Vidića iako ga mnogi porede sa bivšim kapitenom Mančester junajteda

Milenković se javno zahvalio treneru Crvene zvezde na poređenju
Copyright Nikola Milenković, Profimedia

Srpski reprezentativac Nikola Milenković u razgovoru sa klupsku televiziju "ljubičastih" zahvalio se aktuelnom treneru Dejanu Stankoviću na jednom poređenju koje je izneo pred novinarima kada je on tek stigao u Italiju.

Tada je Stanković na pitanje o kvalitetima 19-godišnjeg fudbalera rekao novinarima da je stigao "novi Vidić" u Seriju A:

 - Zahvaljujem se Stankoviću na tom poređenju, jer Vidić je bio veliki igrač i šampion, ali moj put je još dug do njegovog nivoa - rekao je Milenković.

Fjorentina igra kvalitetnije ove sezone, za razliku od prethodne, kada je u poslednjim kolima sačluvala status člana Serije A. Milenković veliki deo zasluga za to pripisuje treneru Italijanu.

- Ove godine igramo drugačiji fudbal nego prethodnih godina, sada se zabavljam, a i moji saigrači. Italijano? Uvek viče i ulaže mnogo strasti u to, nikada ne prestaje, jedno je od naših najjačih oružja.

Fjorentina trenutno broji četiri Srbina u svojoj ekipi. Pored Milenkovića, tu su još Dušan Vlahović i Aleksa Terzić, a odnedavno je ponovo i štoper Matija Nastasić.

 - Vlahović i Terzić su stigli posle mene, Nastasić se vratio posle deset godina, ne sećam se tima sa toliko Srba. Osećam se dobro, volim Firencu.

O svojim ciljevima, Milenković kaže:

- Moj cilj je da budem posvećen fudbalu. U prva četiri meseca u Firenci naporno sam radio da debitujem. Gospodin Stefano Pjoli mi je stalno govorio "budi strpljiv", a onda mi je na dan utakmice, za vreme ručka, rečeno da ću igrati - prisetio se Milenković svog početka i rpvog meča protiv Kaljarija u decembru 2017. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike