Partizan "zaključao" bisera, on blista: Ponekad se zapitam da li je ovo moguće?

15.06.2021

11:05 >> 13:47

0

Klubovi stoje u redu za njega, crno-beli ga dodatno osigurali

Partizan "zaključao" bisera, on blista: Ponekad se zapitam da li je ovo moguće?
Copyright Nemanja Jović, FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizanov napadač Nemanja Jović imao je ubedljivo najbolju sezonu u karijeri, a svojim nastupima u crno-belom dresu došao je do statusa najtražnijeg igrača kluba iz Humske.

Skromni dečak iz Zvornika zablistao je kod trenera Aleksandra Stanojevića, našao se i na spisku selektora Dragana Stojkovića, a skauti i klubovi širom Evrope “stali su u red” za Jovića. Partiza je rešio da ništa ne rizikuje, iako 18-godišnjak ima važeći ugovor, i rešili su da ga produže.

Jović je potpisao ugovor do 2025. godine i onda otkrio koliko je oduševljen.

– Toliko mi se toga izdešavalo da se ponekad zapitam da li je sve moguće? Ne zato što nisam verovao u sebe, već što je sve išlo velikom brzinom poslednjih godinu dana. Doduše, samo mi koji stalno treniramo znamo da je sve to posledica dugogodišnjeg rada i napornih treninga – rekao je Jović za klupski sajt.

Reprezentacija

U Japanu je nedavno debitovao za A tim reprezentacije i odigrao je 58 minuta, iako je Srbija izgubila od Japana u tom meču 1:0.

– Fenomenalno iskustvo! Još uvek osećam posledice vremenske razlike, ali me ujedno još nosi i adrenalin. Ovo je velika obaveza za mene. Dobiti poziv da baš ja budem taj od svih igrača, meni lično daje motivaciju, ali kao što sam rekao, imam i obavezu da sada moram da budem na još većem nivou nego ranije.

Sezona u Partizanu završena je bez trofeja, a neki porazi teško su pali mladom Joviću.

– Možda jednom naučim da to lakše kanališem, ali dok sam u Partizanu, svaki svoj promašaj ili poraz teško doživljavam. Hvala šefu i svim igračima što za mene imaju strpljenja i pružaju mi šansu da se razvijam na pravi način. Mogao sam neke situacije i bolje da rešim, ali eto… Radiće se još bolje, tek je početak.

Postoji interesovanje stranih klubova…

– Lepo je pročitati, ali ne letim. Treba da maksimalno sazrim i dam svoj doprinos mom timu! Siguran sam da će to biti još mnogo bolje ove godine! Idu pripreme, a posle njih je, koliko god bile teške, mnogo lakše jer imamo viziju igre i dobro se spremimo.

Novi ugovor

– Nekad protrljam oči da vidim da li budan sanjam! Hvala Bogu, sve je java, a ja obećavam da ću, uz zdravlje, podršku porodice, prijatelja i kluba, tek dati svoj doprinos. O ovome sam sanjao! Želim da moje ime ostane upamćeno uz velike igrače!

Miloš Vazura i Nemanja Jović, FK Partizan/Miroslav Todorović

Ugovor sa Jovićem potpisao je generalni direktor Miloš Vazura, koji je blistao od sreće:

– Jović je otkrovenje ove sezone među mladim igračima. Naravno, ništa nije slučajno. Sa njim se, kao i sa svim igračima iz omladinske škole studiozno radilo, s tim što je on iskoristio svoju priliku i uzvratio poverenje treneru Stanojeviću tamo gde je potrebno, na terenu. Znate da je poslednjih godina Partizan uradio transfere igrača u velike klubove kao što su Fiorentina, Monako i Mančester Siti i sigurni smo da će i Jović, kada za to dođe vreme, nastaviti tim putem. Partizan ima svoje bisere i svake godine neki novi zasija.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike