Almerija je odredila cenu za Sadika, Partizanu se smeši džekpot

11.06.2021

09:54

0

Autor: Adam Štulić

Almerija je odredila cenu za Sadika, Partizanu se smeši džekpot
Copyright Profimedia

Ostankom Almerije u Segundi, Partizan je u startu ostao „kratak“ za dodatna tri miliona evra od prodaje Umara Sadika, ali bi to, ukoliko se neke kockice poklope, mogao da bude idealan scenario za crno-bele.

Naime, po slovu ugovora, koji su čelnici srpskog i španskog kluba potpisali prilikom transfera nigerijskog napadača, Partizanu bi od naredne prodaje Sadika trebalo da pripadne 40 odsto transfera, a propuštena prilika Almerije da se domogne elite mogla bi da utiče na prodaju visokog napadača, koji se posle odlične sezone nalazi na meti nekoliko ekipa iz Primere.

Zbog toga su vodeći ljudi Almerije doneli odluku – Sadik ne može da napusti Andaluziju za manje od 25 miliona evra.

Nije nikakva tajna da je Nigerijac dugo na oku sportskog sektora Sevilje, koja u ovom trenutku, ipak, ne može da ispuni tražene zahteve španskog drugoligaša. Mada bi i tu stvari mogle da se promene ukoliko stadion „Ramon Sančez Pizhuan“ napusti En Neziri, koji je, navodno, najbliži PSV Ajndhovenu.

Floskula da je prelazni rok „živa stvar“ u ovom slučaju i te kako „pije vodu“. Ostanak Almerije u Segundi verovatno će staviti određenu vrstu pritiska na klupske finansije i pitanje je koliko će čelnici kluba biti spremni da istraju u nameri da izvuku traženu sumu za transfer nigerijskog centarfora, koji, kako se čini, u potpunom miru čeka rasplet situacije.

– Sve je u rukama mog menadžera, on razmatra šta je najbolje za mene, potpuno sam miran kada je ta tema u pitanju – rekao je Sadik za španske medije.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike